BalkansPress

Dobro došli!

Većina nas skoro svakodnevno koristi aluminijumsku foliju. Ali niko i ne pretpostavlja da ona može biti veoma štetna po vaše zdravlje. 

 

Deluje kao neurotoskin

Pripremanje hrane u aluminijskoj foliji, zagrevanjem će dovesti do oslobađanja velikih količina aluminija. To će štetno delovati na mozak i smatra se da povećava rizik od nastanka Alchajmera. Ukoliko koristite aluminijsku foliju, onda je barem nemojte zagrijavati.

*Foto: Printscreen

Bolesti kostiju

Zbog unosa aluminija će se stvoriti problem s kostima. Aluminijum smanjuje proizvodnju koštanih ćelija što će dovesti do slabljenja kostiju, ali i bolova. Zato ne preterujte sa hranom iz aluminijskih folija jer vam može štetiti.

 

Problemi sa plućima

Još jedan od problema koji se može javiti jeste problem s plućima. Možete imati i poteškoće sa disanjem. Zato ne pripremajte hranu u aluminijskoj foliji zbog zagrevanja i otpuštanja aluminijuma. Pored aluminijske folije, hrana iz mikrotalasne  je vrlo štetna za naše zdravlje jer mikrotalasna uništi sve dobro što je u namirnicama. To zračenje će dovesti do stvaranja kancerogenih materija. Zato su u mnogim državana mikrotalasne zabranjene. Tako da izbegavate zagrevanje hrane u mirkotalasnoj ili pripremu hrane u aluminijskoj foliji. 

*Foto: Profimedia

(BalkansPress / Megagiga)

Scroll to top