BalkansPress

Dobro došli!

Njen doručak sastojao se od čokolade i energetskog pića, celog dana je jela čips i ostalu nezdravu hranu, a dva puta bi večerala.

 

Kada je dosegla 120 kilograma, Kejt Vrajter je odlučila da smrša i na potpuno prirodan način za 9 meseci je skinula 50 kilograma.

Njen doručak sastojao se od energetskog pića i čokolade, celog dana je jela čips i ostalu nezdravu hranu, a večerala bi dvaput – jednom u poznatom restoranu brze hrane, drugi put kod kuće, prenosi Daily Mail. Sa nezdravim stilom života ova 25-godišnjakinja je počela nakon što je upoznala sadašnjeg verenika Nika Džounsa.

"Kada sam upoznala Nika imala sam oko 80 kilograma i bila sam malo bucmasta. Ali on me je voleo takvu i brzo sam se opustila. Većinu večeri bismo jeli hranu iz dostave i pre nego što sam shvatila, težina mi je skočila", kaže Australijanka.

Njeno nakupljanje kilograma joj nije smetalo sve dok težina nije počela da šteti njenom zdravlju. Radila je kao pomoćnica u prodavnici i celog dana bila na nogama. Noge su joj oticale i toliko je bolele da na kraju dana nije mogla ni da vozi.

 

"Do moje 21. godine imala sam 120 kg. Bila sam toliko gojazna da mi je bilo teško da stojim na poslu. Tada sam shvatila da imam problem", kaže Kejt, visoka 170 cm.

Iako je uvek bila, kako kaže, malo bucmasta, nikada joj to nije smetalo i osećala se dobro u svojoj koži.

"I u školi sam bila bucmasta, ali nikad me nisu zadirkivali zbog toga. Bavila sam se sportom i imala mnogo prijatelja. Ali volela sam hranu i nikada nisam brinula koliko je dobra ili loša za moje telo", kaže Kejt.

"Tada je došao Nik i on je voleo hranu. Baš kao ni ja, nikad nije previše brinuo oko toga koliko je zdrava. Ali on je ostao isti, a ja sam se samo širila", priznaje Kate.

Dugo nije primećivala, ili tačnije, nije se brinula.

"Izlazila sam, zabavljala se – težina mi je bila zadnja na pameti", kaže Kejt.

Shvatila je da je vrag odneo šalu kada više nije mogla da radi, a da je noge ne ubijaju od bolova. Ali nije znala odakle da krene. Za početak je samo smanjila porcije.

"Sve što sam uradila je da sam smanjila porcije i za samo nedelju dana skinula sam oko osam kilograma. Nisam mogla da verujem", priseća se Kejt.

"Potom sam skinula aplikaciju za brojanje kalorija i počela da pratim šta jedem. Za mesec dana bila sam ispod 100 kg. Nakon što sam shvatila koliko sam zanemarivala svoje telo, "navukla" sam se i ubrzo prihvatila žestoki režim vežbanja. Želela sam da smršam prirodno i htela sam telo koje će da pokaže koliko truda ulažem", odlučna je Kejt.

Nakon što je masnu hranu zamenila povrćem i grilovanim mesom i počela svakodnevno da radim žestoke krosfit vežbe, počela je drastično da menja svoj izgled.

"Nakon devet meseci, spustila sam se na 65 kg. Nikad u životu nisam bila lakša i osećala sam se sjajno. Što je najbolje, od silnog vežbanja telo mi je bilo oblikovano", kaže Kejt i dodaje da ne bi uspela bez podrške verenika.

"Svojski se potrudio kako bi našao zdrave obroke iako on nije morao da pazi šta jede", zahvalna je Kejt.

Danas vežba dva sata svaki dan, a nedavno je dobila i licencu za ličnog trenera. Inspiracija je mnogima i na Instagramu je prati skoro 5 hiljada ljudi.

"Ljudi vide moje pre i posle fotografije i prvo što pomisle je da sam imala operaciju. Ali nisam. Imam sreće što sam mlada, pa se telo vratilo, ali mnogo sam se sati znojila u teretani", ističe Kejt.

(BalkansPress / Magazin.ba)

Scroll to top