U današnje vreme često konzumiramo brojne napitke prepune šećera i nezdrave, prerađene namirnice koje dodatno slabe imunitet.

Zbog toga bi trebalo da pijete alkalnu vodu koja može da doprinese opštem boljitku organizma. Kako se on bazira na vodi, logićčno je i da pH ima veliki uticaj na naše telo i zdravlje.

PH vrednost određuje okruženje u telu. Sve vrednosti ispod 7 su kisele i smatraju se opasne po zdravlje, dok je okruženje u telu alkalno ako je pH vrednost ispod 7.

Alkalna voda može da vam bude od vleike pomoći u slučaju da ne možete konstantno da pratite zdrav režim ishrane. Ovaj čudesni napitak, verovali ili ne, može da spreči pojavu tumora.

 

*Sastojci:

1 kašika himalajske soli
1 limun (najbolje organski)
8 čaša flaširane vode

*Uputstvo:

U čistu teglu ulijte vodu. Zatim isecite limun na kriške i iscedite ih. Ukoliko koristite organski, možete zadržati i koru. Dodajte himalajsku so, zatvorite teglu i ostavite mešavinu da odstoji 12 sati na sobnoj temperaturi.

*Foto: Profimedia 

*Upotreba:

Ova alkalna voda je odličan način da započnete dan jer će vratiti balans telu i ukloniti štetne toksine.Trebalo bi da pijete 3 čaše ujutru na prazan stomak i rezultate ćete osetiti veeoma brzo.

Scroll to top