Formula datira iz doba kada su ljudi patili od svih vrsta bolesti i epidemija još iz srednjovekovne Evrope. Tonik je zapravo antibiotik koji ubija gram-pozitivne i gram-negative bakterije.

Ona takođe ima snažnu antivirusnu i antigljivičnu formulu, povećava cirkulaciju krvi i limfe u svim delovima tela. Odličan je lek protiv kandide.

Pomaže prilikom lečenja mnogih virusa, bakterijskih, parazitskih i gljivičnih bolesti! Njegovu snagu svakako ne treba podcenjivati. Tajna je u moćnoj kombinaciji kvalitetnih prirodnih i svežih sastojaka!

 

Napomena:

Možete nositi rukavice tokom pripreme, pogotovo prilikom rukovanja ljutom paprikom. Budite oprezni, njen miris je veoma jak, a to može stimulirati sinuse.

Sastojci:

700 ml sveže jabučnog sirčeta (uvek koristite organsko)

Četvrtina šoljice sitno seckanog belog luka

Četvrtina šoljice sitno seckanog crnog luka

2 sveže paprike (biti oprezan s čišćenjem – nosite rukavice)naribanog

Četvrtina šoljice narendanog đumbira 
2 kašike narendanog rena

2 kašike kurkuma u prahu ili 2 komada kurkuma korena

 

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, osim sirćeta. Stavite smesu u teglu. Najbolje je kad se 2/3 tegle sastoji od suvih sastojaka, a ostatak popunite. Zatvoriti dobro i protresti.

Držite teglu na hladnom i suvom mestu 2 nedelje. Promućkajte nekoliko puta dnevno. Posle 14 dana, stisnuti dobro i procedite ostatak vode kroz gazu.

Tonik ne treba držati u frižideru.

Dodatni savet: Možete ga koristiti u kuhinji - pomešajte s malo maslinovog ulja i koristite ga kao salatu ili dodatak jelima.

Doziranje:

Uzmite 1 kašiku svaki dan da ojačate imunitet.

Povećavajte količinu svaki dan, maksimum 1 mala šolja dnevno.

Ako se borite protiv ozbiljnije bolesti ili infekcije, uzeti 1 lašiku tonika 5-6 puta dnevno. 

(BalkansPress / Dnevno.hr)

Scroll to top