Sindi Alen Stjuart (34) iz Teksasa je na svom Fejsbuk profilu otkrila svoj genijalni lek protiv opekotina od sunca. Ona je podelila fotografije svojih leđa pre i posle primene ovo leka. Sindi je kao svoje iznenađujuće sredstvo za kućno lečenje opekotina navela penu za brijanje, a kaže da se prva olakšanja osećaju odmah nakon primene pene.

Na fotografiji pre, njena leđa su pokrivena bolnim opekotinama, sa belim tragovima od kupaćeg kostima. Druga fotografija pokazuje da na njenim leđima nema ni tragova od opekotina. Sindi je u svom postu objasnila da joj je ovaj lek za opekotine od sunca preporučio suprug, nakon što ga je naučio od svoje majke.

 

- Prvo, kupite penu za brijanje sa mentolom. To mora biti pena i mora imati mentol u sebi. Zatim nanesite penu za brijanje na opekotine. Izgleda kao čudan ritual brijanja, ali verujte mi deluje! Ne trljajte penu, samo pustite da stoji na koži. Prvo ćete osetiti kako vas opekotine peku i kako su vrele, a nakon oko 30 minuta, pena za brijanje će izgledati kao da se rastvorila u tačkama. Izgledaće kao da je osušena. Počećete da osećate kako su vam opekotine hladne i to je dobar znak! - napisala je Sindi u svom postu.

Sindi je napisala da tretman može da se ponovi i sledećeg dana ako je potrebno, naglašavajući da su dva tretmana obično dovoljna da se uklone opekotine od sunca.

- Nakon pola sata, isperite penu mlakom ili hladnom vodom. Ove fotografije pokazuju moj tretman. Druga fotografija je snimljena treći dan nakon mog tretmana. -  napisala je Sindi.

PROČITAJTE: TURISTA NOKAUTIRAO BAHATOG GAZDU PLAŽE U HRVATSKOJ: Maltretirao i brutalno vređao goste, a onda je dobio pesnicom po nosu! (VIDEO)

- Spavala sam sjajno nakon prvog tretmana, a kada su narednog dana počela da me peku ramena, opet sam ih namazala penom za brijanje. - napisala je Sindi.

*Foto: Print Skrin Facebook / Cindie Allen-Stewart / Sindi Alen Stjuart pre nanošenja pene za brijanje

Njen post je dobio 38.000 lajkova za samo četiri dana, a šerovan je više od 206.000 puta. Iako nema naučnih dokaza da pena za brijanje funkcioniše kao sredstvo za zaštitu od opekotina, veruje se da mentol sadržan u mnogim proizvodima za negu može pomoći u lečenju opekotina.

 

- Pene za brijanje u većini slučajeva imaju mentol i druge hemikalije koje prirodno hlade kožu. - rekao je dr Džonet Keri, dermatolog u Majamiju.

PROČITAJTE: USVOJEN ZAKON O PRESAĐIVANJU Svi ćemo biti donori organa osim u ova DVA SLUČAJA

Dr Džesika Krant, dermatolog u Njujorku, kaže da mentol može pomoći u hlađenju toplog osećaja koji nastaje od opekotina od sunca, mentol brzo isparava i sa sobom nosi deo toplote tokom isparavanja.

*Foto: Print Skrin Facebook / Cindie Allen-Stewart / Sindi Alen Stjuart posle nanošenja pene za brijanje

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top