BalkansPress

Dobro došli!

McDonald’s je pod konstantnim napadom zdravstvenih stručnjaka koji tvrde da fast food hrana “goji svet”. Osim toga, pod udarom su i zbog sastojaka u njihovim namirnicama.

Nakon ovog popisa, uverićete se kako je u njihovim namirnicama zaista svašta. Od plastike, ljudske dlake, antidepresiva, otrova, štetnih konzervansa…

1. Chicken Mcnuggets. U njima je sadržano silikonsko ulje koje sadrži na primer očna sočiva. Silikonsko ulje ne smatra se otrovnim, no zaista, zar treba biti sastojak bilokakve, pa i ove tzv. hrane?

{adselite}Na temelju sprovedenog istraživanja utvrđeno je da pilići s farmi s kojih se snabdevaju restorani brze prehrane, sadržave u sebi antidepresive (kako i ne bi bili depresivni?), antibiotike, arsen, kao i lekove protiv alergija.

2. Salate. McDonaldsove salate sadrže propilenski glikol kako bi održali svoje salate hrskavim i “svežim” i do tedan dana. Ista hemikalija se koristi i u antifrizu.

3. Jabučne pite. Cysteine L je aminokiselina sintetizovana iz ljudske kose i koristi se u proizvodnji veštačkih aroma za meso i za omekšavanje hleba. Mcdonalds je koristi u svojim jabučnim pitama i drugim pečenim “delicijama”.

4. Silicijum dioksid koristi se u proizvodnji stakla, optičkih kablova i cementa, ali i u industriji brze hrane. Koriste ih u svojim “gulašima” kako bi što duže ostali jestivi.

5. TBHQ konzervans. Dobija se iz nafte i koristi se u kozmetici. Pronađen je u čak 18 Mcdonaldsovih proizvoda. Pet grama ovog konzervansa je otrovna doza.

6. Celuloza je u svemu, sladoledima, sirupima, umacima za salatu…

7. Amonijev sulfat koristi se u proizvodnji hleba. Ista tvar koristi se za ubijanje insekata.

ISPOVEST RADNIKA IZ McDonald's-a

Retki su oni koji će reći istinu, no ipak ima hrabrih. Nekolicina bivših radnika restorana brze hrane za Daily mail otkrila je ono što javnost ne bi trebala znati. Što nikad, al baš nikad, ne smete naručivati u takvim restoranima.

Ako vam je život mio: Nemojte nikada više od konobara tražiti čašu vode!

Kad ugledate pripremljenu hranu koju restoran već ima u ponudi, na traci – nju ne uzimajte, upozoravaju radnici.

„Iako je propisano da hrana sme stajati pripremljena nekih 20 minuta, zna se dogoditi, ako se ne proda, da odstoji satima, pa i celi dan“. Upozoravaju kako je najgore u kasnim popodnevnim i večernjim satima. Hranu koju tada vidite najbolje je izbeći u širokom luku.

Ne naručujte krompiriće u restoranima brze hrane. Friteze se čiste jednom nedeljno, a i to je pitanje, kažu radnici. Donju stranu ne želite nikad videti, poručuju. Tek tu je nagomilana prljavštvina i masnoća.

Ne naručujte pizzu između 18 i 20 sati. U to vreme najviše je posla i verovatnost da ćete dobiti komad pizze na prljavom poslužavniku je velika.

Ribu nikad. Riblji odrezak kuva se i održava toploj u kuhinji. Ponekad, s obzirom da nije popularna namirnica u restoranima brze hrane, odstoji „godinama“. Radnik je rekao da je riblji meni nešto što baš nikad ne bi naručio.

 

(Atma.hr / Dnevno.hr)

 

Scroll to top