BalkansPress

Dobro došli!

Ne morate drastično da skratite kosu.

Tačno je da kratka kosa vizuelno skida godine, ali to definitivno nije strogo pravilo kada zađete u određene godine.

Ako ste prešli četrdesetu, ne morate drastično da skratite kosu da biste izgledali mlađe!

Predstavljamo vam top četiri frizure koje najviše podmlađuju žene - dve sa dužom i dve sa kraćom kosom, pa sami izaberite prema svom ukusu i obliku lica!

Lob uz "zavesa" šiške

Ovaj tip šiški koje se lagano širi u stranu idealan je za žene sa visokim čelom. Osim što će skrenuti pogled s čela, ovakva frizura na lice deluje osvežavajuće i daje "mekši" izraz. Ženama s gustom kosom sjajno stoji lob ili duži bob, ali ovu frizuru rado nose i one s nešto tanjom kosom. Ali, u tom slučaju bitno je stvoriti prirodni volumen - dovoljno je nekoliko talasa u kosi, dok ostatak kose ne bi trebalo da bude previše priljubljen uz čelo.

 

Prefinjeni talasi srednje dužine

*FOTO: AP / Alastair Grant

Samo jedan pogled na damu vatrene kose Džulijen Mur (58) govori hiljadu reči. Ova žena zaista izgleda odlično, a ni u zrelim godinama se ne odriče duže kose zbog čega je veoma poštujemo. Ona tačno zna kako da nosi talase na njen tip kose - bitno je imati lagano uvijenu kosu, a ne velike neukrotive kovrdže. Ova frizura odlična je za žene okruglijeg lica koje uz to imaju i prirodne talase.

 

Što je kosa duža, utisak će biti ležerniji. Pre odluke da pustite poludugu kosu uz stilizovanje talasima, posavetujte se s frizerom. Ako se pokaže da će vam talasi brzo pasti i postati ravni, a kosa izgubiti volumen, bolje je da izaberete neku drugu frizuru. Ipak je uvijena kosa ta koja daje"anti-ejdž" efekat, a ako padne, samo će izgledati neuredno.

Nestašni bob

Idealno za žene koje imaju nestašnu, neposlušnu, ali jaku kosu. Poenta ove frizure je da kakav god potez rukom napravite (prođete prstima kroz kosu, namestite pramen u jednu stranu, razbarušite je), frizura će baš takva ostati. Mila Jovović je odličan primer za ovu frizuru - njen bob s razdeljkom sa strane uvek izgleda besprekorno i u istom trenu odaje utisak nemarnosti,ali na dobar način, ne neuredan. Pre odluke na ovakvu frizuru, znajte da ćete imati puno posla oko stilizovanje, a šišanje svakih mesec dana je nepisano pravilo.

 

Piksi

Konačno su i ljubiteljke kratke kose došle na red! Iako ova frizura sama po sebi izgleda pomalo dečački, žene sa ovakvom frizurom, poput Keti Peri, ruše takve stereotipe. Piksi frizura zahteva ozbiljno održavanje, pa je tako i shvatite - odlazak kod frizera svakih nekoliko nedelja je nužan. Ali, ništa bolje ne stoji ženama uskog i izražajnog lica!

Koja frizura vam je najlepša? Podelite sa nama u komentarima!

(BalkansPress / Izvor: Stil.kurir.rs)

Scroll to top