BalkansPress

Dobro došli!

Evo jednog odličnog recepta koji, osim što je jeftin, ukusan i bez kalorija, ima 3 zdravstvena efekta: čisti organizam od otrova, ubrzava metabolizam i pomaže kod mršavljenja.

Osim jabuke, osnovni sastojak je cimet.

Antioksidansi iz cimeta stabilišu nivo šećera u krvi i smanjuju žudnju za ugljenimhodratima, ne podstičući pritom preterano lučenje insulina, što je važan faktor uspešnog mršavljenja.

Redovno provociranje insulina pospešuje taloženje masnoća u telu. Upotrebom cimeta, kažu stručnjaci, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti uspešno topljenje masnih naslaga.

Istraživanja su pokazala da uzimanjem samo pola kašičice cimeta na dan možete smanjiti količinu lošeg holesterola. Cimet takođe pomaže kod loše probave te utiče na smanjenje triglicerida.

 

Voda s jabukom i cimetom: 0 kalorija!

Sastojci:

1 jabuka, 1 štapić cimeta (ili 1 supena cimeta u prahu), oko 1,5 – 2 l prokuvane ili filtrirane vode.

Priprema:

Iseckajte na kriške jednu jabuku, dodajte jedan štapić cimeta (ili 1 supenu kašiku cimeta u prahu) i zalijte sa 1,5-2 litre ohlađene prokuvane (ili filtrirane) vode.

Neka malo odstoji (1-2 sata).

Pijte tokom dana kad god želite.

Kombinacija jabuke i cimeta fantastično reguliše metabolizam i efikasno smanjuje težinu eliminišiući višak zadržane vode iz organizma.

Probajte već danas!

(UspesnaZena.com)

Scroll to top