BalkansPress

Dobro došli!

Kada se setimo Kleopatre, odmah nam padnu na pamet njeni čuvani bjuti rituali koji su opisivani u istorijskim dokumentima.

Među njima je i čuveni egipatki magični balm – gusta prirodna krema, koja umiruje sve probleme kože – od ekcema i iritacija, pa do akni i opekotina. Ovaj čarobni balm ne nosi svoj naziv bez razloga – zaista čini čuda, a sadrži kombinaciju najkvalitetnijih prirodnih pčelinjih proizvoda!

gipatski magični balm je gusta kremasta tinktura koja ne rešava samo probleme kože, već se može koristite za gotovo sve: kao krema za lice, antirid, balzam za usne, maska za kosu, krema za brijanje… šta god vam padne na pamet – egipatski magični balm to može odraditi! U nastavku sledi lak DIY recept kako da sami napravite ovu čarobnu kremu!

 

Kako "radi?"

Svaki od sastojaka je pun blagodeti za kožu sam po sebi, a zajedno deluju tako da umire, zacele i zaštite kožu. Maslinovo ulje deluje kao hidrator kože koji je omekšava i čini jedrom. Pčelinji vosak zadžava hidrataciju, tako što kreira barijaru. Med i matična mleč stimulišu proizvodnju kolagena, dok pčelinji polen deluje kao antioksidant protiv slobodnih radikala.

Kože lice krema mazanje devojka lepotica obrve

*FOTO: Shutterstock

Upotreba

Kako biste je koristili, jednostavno je nanestie na lice i vrat pre spavanja, kako biste ujutru otkrili meku i mlađu kožu. Možete ga koristiti i kao spot tretman za hormonske akne, osipe i ogrebotine. Pošto je na bazi ulja – najbolje će funkcionisati ako je zagrejete među prstima pre upotrebe.

Maslinovo ulje

*Maslinovo ulje  FOTO: shutterstock

Recept

Sastojci:

-1/2 šolje maslinovog ulja

-1 1/2 kašika pčelinjeg voska

-1 kašika meda

-1/2 kašike propolisa

-1/2 kašike matične mleči

-1 kašičica pčelinjeg polena

 

Priprema:

1. U posudi pomešajte maslinovo ulje i vosak. Zagrejte ih u mikrotalasnoj pećnici u intervalima od po 20 sekundi, dok se vosak skroz ne otopi. Mešajte kašičicom kako bi se dva sastojak spojila. Ostavite po strani ovu mešavinu kako bi se ohladila, oko 5 minuta, ali ne dozvolite da se stv

Cimet i med

*FOTO: shutterstoc

2. U odvojenoj posudi pomešajte med, polen, propolis i matičnu mleč. Mešajte što je bolje moguće, ali ne brinite ako se ne spoje svi sastojci.

 

3. Ubacite mešavinu sa medom u mešavinu sa maslinovim uljm i voskom, i uz pomoć električnog miksera, umešajte sve dok se ne emulzifikuje u neprovidnu, kremastu smešu. Kašikom je prebacite u teglicu sa poklopcem, i čuvajte u frižideru, kako se ne bi radzvojili sastojci.

Med Teglica meda

*FOTO: Shutterstock

4. Za korišćenje, uzmite malo balma i razmekšajte ga među prstima. Nanesite ga na čistu, suvu kosu ili kožu. Ako ga koristite kao masku za kosu, pustite ga da se upije u kosu barem sat vremena, pre pranja kose šamponom.

(BalkansPress / Izvor: Lepotica)

Scroll to top