Obavezno ih dobro operite pre konzumiranja!

Ova mešavina nadoknađuje deficit vitamina posebno u sezoni gripa i prehlade.

Izuzetno je dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačenje imuniteta. Ruski akademik Amosov podelio je recept za pravu vitamanisko - mineralnu bombu.

Akademik Amosov je preporučio postoperativnim pacijentima ovu zdravu mešavinu za brz oporavak organizma.

Izuzetno je korisna i za zdrave ljude. Pasta nadoknađuje deficit vitamina, posebno u zimskom periodu, sezoni gripa i prehlada. Ova mešavina je izuzetno dobra za jačanje kardiovaskularnog sistema i za jačanje imuniteta.

 

Sastojci:

200 grama suvog grožđa, suvih kajsija, suvih smokava, oraha, meda i jedan limun sa korom.

Priprema:

Sve sastojke sameljite na mašini za mlevenje mesa (ili sitno iseckajte), dodajte med, promešajte i preručite u tegle. Čuvajte u frižideru. Uzimajte po 1 supenu kašiku, dva puta dnevno. Ujutro na prazan stomak, i uvečer pre spavanja, uz šolju tople vode ili mleka. Za decu (ne mlađu od 3-4 godine) – po 1 kafenu kašiku, na isti način. Pre pripreme ove mešavine: Većina voća se pre sušenja tretira određenim hemikalijama zbog dugotrajnosti.

PROČITAJTE: OVO POPIJTE PRE SPAVANJA: Za 2 nedelje salo sa bokova će nestati!

Obavezno ih dobro operite pre konzumiranja. Po pravilu, suvo voće treba potopiti u sud sa prokuvanom i ohlađenom vodom preko noći. Ujutro, vodu prosuti, a voće ponovo isprati pod jakim mlazom vode i ostaviti ga da se osuši.

(BalkansPress / Izvor: Novi.ba)

Scroll to top