Bubrezi su na samom vrhu liste kada su pitanju najvažniji organi za čišćenje organizma. Oni održavaju balans tečnosti u telu, regulišu i filtriraju minerale iz krvi i proizvode hormone koji pomažu u proizvodnji crvenih krvnih zrnaca, obezbeđuju zdravlje kostiju...

PROČITAJTE: POZNATI NUTRICIONISTA Evo kako VODA šteti vašem organizmu ako je PIJETE TOKOM JELA! ODMAH PRESTANITE!

Takođe, bubrezi filtriraju materije iz hrane, lekova, ali i otpad koji mora da se izbaci iz tela kroz urin. Zato bubrege slobodno možemo da nazovemo glavnim filterom u telu, bez kojeg organizam ne može da funkcioniše kako treba.

 

Baš zato moramo da ih čuvamo i redovno čistimo, jer se vremenom na njima nakupljaju naslage toksina, soli, kamenca iz vode sa česme koji stvara pesak, zbog čega ne mogu da rade punim kapacitetom.

Najbolje "lek" za čišćenje bubrega je i najjednostavniji - čista voda na njih deluje poput melema koji ih "ispira" i otpad šalje napolj kroz mokraću.

*FOTO: PROMO

Kakvu vodu treba piti?

Svetski priznati stručnjaci savetuju da, ako čovek želi da bude zdrav i vitalan, treba da popije minimalno 1,5 litar tople vode svakog dana.

Voda sa česme često je puna kamenca i fluora, pa je flaširana voda mnogo bolji izbor, a ako je uz to i mineralna, ne samo da ćete pomoći bubrezima da ostanu zdravi, već i svim ostalim organima.

 

 

I temperatura vode je važna

Najbolje je piti toplu mineralnu vodu zagrejanu na 27-37 stepeni. Najbolje je ako voda prirodno izvire topla i puni se neprerađena, jer je takva najlekovitija i ovako deluje na zdravlje:

-Aktivira krvotok, poboljšava cirkulaciju;

-Podstiče metabolizam, poboljšanje varenja;

-Ublažava bolove, glavobolju, naročito učestale migrene;

-Smanjuje menstrualne tegobe;

-Smanjuje grčeve i bolove u stomaku;

-Oslobađa toksine iz organizma, nakon jela masne hrane direktno razgrađuje masti;

-Pomaže lečenju gastritisa i sve probleme sa stomakom;

-Reguliše krvni pritisak;

-Smanjuje mokraćne infekcije;

-Smanjuje žgaravicu;

-Rasterećuje rad jetre i bubrega;

-Redovna konzumacija tople vode suzbija astmu.

(BalkansPress / Izvor: Promo)

Scroll to top