BalkansPress

Dobro došli!

UN dijeta se svodi na usvajanje zdravog načina života i ishrane. Jeste da je duga, ali jednom kada izdržite i kada se na nju naviknete, naučićete kako da je lako praktikujete, a zauzvrat ćete dobiti vitku liniju i zdrav život.

UN dijeta je razvijena od strane američkih sportskih lekara. Ona nema neželjenih efekata i zbog toga je preporučuju mnogi nutricionisti i doktori! UN dijeta traje 90 dana i dovodi do trajne promene metabolizma, pa se izgubljeni kilogrami ne vraćaju, a njena prednost je i to što se sa njom može izgubiti 20 i više kilograma.
Plan ishrane
Dijeta mora da počinje proteinima, zatim idu skrob, ugljeni-hidrati, voće, pa ponovo proteini, sve ovo bi trebalo ponavljati tokom 90 dana, a redosled dana se ne sme menjati.
Doručak je isti svakog dana: voće (dve jabuke ili kruške, dve breskve ili šaka jagoda, kupina, dve narandže ili bilo koje drugo voće).
1.dan: Proteini
Ručak 
- Meso kuvano ili pečeno. Dovoljno je tri parčeta ili 250 grama (umesto mesa možete pojesti tri jaja, pržena ili kuvana, ili možda sir).
- Parče hleba, salata u neograničenim količinama, bez ulja.
- Posle ručka pojedite 2 dl supe bez rezanaca!
- Umesto supe možete popiti mleko ili jogurt, ali samo ovog dana.
Večera: 
- Ista kao i ručak, ali bez supe. Budite pažljivi i jedite isto što ste jeli za ručak!
 
2.dan: Skrob
Ručak
- Bilo koja vrsta povrća (pasulj, grašak, boranija, šargarepa, krompir i slično). Povrće mora da bude kuvano. Zelena salata, začini, kečap ili paradajz sos mogu da se koriste za poboljšanje ukusa.
Večera
- Parče hleba, salata sa začinima dodatim po ukusu.
3.dan: Ugljeni-hidrati
Ručak 
- Kuvana testenina sa začinima. Ovo može biti pica sa kečapom, špagete sa sosom ili bilo koja druga testenina.
Večera 
- Dva manja parčeta torte ili 2-3 mala kolača, možda neki sladoled i obavezno crna čokolada!
4.dan: Voće
Ručak 
- Bilo koja vrsta voća u neograničenim količinama.
Večera 
- Sve vrste voća u neograničenim količinama.

Korisne informacije

Tokom dijete, jednom u mesecu, morate da imate dan vode. On treba da dođe posle voćnog dana, najbolje 29. dana dijete, tog dana se pije samo voda, a posle njega nastavite sa proteinima.
Kafa i čaj se mogu konzumirati u neograničenim količinama, bez šećera i mleka, naravno.
Nakon završetka dijete mozete jesti normalno, uz uslov da za doručak nastavite da jedete samo voće još 90 dana. Ako u toku ovog perioda izgubite još tri kilograma, to znači da je došlo do promene u vašem telu i da je vaš metabolizam konačno uravnotežen. Ako je potrebno oslabiti manje kilograma, dijeta se prekida ranije, ali tada ne dolazi do promene metabolizma.

Uravnotežen pritisak

Oni koji pate od visokog krvnog pritiska, mogu da prekinu sa svojim lekovima, nakon nekoliko nedelja dijete, uz saglasnost svojih lekara, naravno, jer UN dijeta dokazano reguliše krvni pritisak.

 

(Izvor: Alo.rs)

Scroll to top