BalkansPress

Dobro došli!

Zapravo nije važno koliko vežbate, ako ne jedete pravilnu hranu koja vaše telo puni pravim hranljivim materijama, kaže Tom Brejdi.

PROČITAJTE: MILA JE IMALA 340 KG! NIJE MOGLA NI U WC SAMA! Smršala 268 KG, danas ima 70 KG, evo kako je uspela! NOSI STRAŠNE OŽILJKE

Tom Brejdi (43) je profesionalni igrač američkog fudbala i jedan od najboljih sportista sveta. Osim neverovatnih sportskih uspeha, svet mu se najviše divi zbog režima ishrane, ali i načina života. Evo o čemu je reč:

 

Tom smatra da je "prava hrana" ona koja alkalizuje telo i smanjuje  upalne procese. Alkalna hrana snižava pH, što pomaže u sprečavanju niza bolesti, pojačava energiju i sprečava lomljenje kostiju. 

Ovaj sportista smatra da ga upravo ova hrana čini tako dobrim u sportu jer mu daje potrebnu energiju.

Čime se hrani Tom Brejdi?

On uglavnom jede organsku, lokalnu i biljnu hranu. Izbegava prerađenu hranu. Jutro započinje sa pola litre vode sa elektrolitima, zatim voćnim smutijem, a onda vežba. Nakon vežbe pije još vode i voćnog soka.

Ručak mu je obično riba sa povrćem. A popodnevna užina je voće, proteinski šejk, dok večera uključuje još više svežeg povrća, a ponekad i supe.

   

Brejdi ne pije alkohol, ne jede hleb i testeninu, žitarice, kukuruz, mleko, hranu koja sadrži GMO, trans masti, šećer, veštačke zaslađivače, soju, industrijske sokove, džem i žele, ulje za kuvanje, brzu hranu, slane grickalice, slatkiše, zaslađene napitke, krompir, kečap, soja sos i td. Međutim, spisak zabranjene hrane se ovde ne završava.

Sportista ima i svog ličnog kuvara, Alena Čembela, koji je opisao kako se Tom Brejdi hrani:

"Bez šećera. Bez brašna. Koristim sirovo maslinovo ulje, ali ne kuvam na maslinovom ulju. Kuvam samo na kokosovom ulju. Koristim himalajsku ružičastu so kao natrijum. Nikad ne koristim jodiranu so. Ne pije kafu. Ne pije mleko. Čak ne jede određeno voće i povrće. Brejdi nikad neće pojesti papriku, paradajz ili patlidžan."

 

Iako je izbacivanje šećera i prerađene hrane dobra ideja, stručnjaci tvrde da su Brejdijeve tvrdnje o alkalnoj hrani apsolutno netačne. Ni jedna hrana nije u stanju da promeni pH tela, tvrdi profesor Stjuard Filis. 

Međutim, u jednom se slažu i lekari i Tom Brejdi a to je da alkalna ishrana omogućava brži oporavak nakon bolesti ili povreda.

Pored ishrane, Brejdi veoma drži do pravilnog sna. Svako veče u krevet ide u 21h, izbegava žurke i slavlje duboko u noć. Ustaje oko 6h, da bi vežbao i tako svaki dan. Obožava prirodu pa često celu porodicu vodi u pešačenje. 

Zahvaljujući ovakvom živtu, Tom izgleda barem deset godina mlađe.

(BalkansPress / Izvor: Stil.kurir.rs)

Scroll to top