BalkansPress

Dobro došli!

Uslijed prevelike napetosti i stresa, imunitet slabi, a organizam postaje podložan bolestima.

Pretjerana briga ostavlja posljedice na mentalno i na fizičko zdravlje. Može izazvati stres, depresiju, umor i loše zdravstveno stanje. Jeste li znali da pretjerana briga može povećati broj otkucaja srca, otežati disanje i izazvati bljedilo lica?

Krv se povlači s površine i odlazi u mišiće, kako bi se pripremilo za novu brigu – tenziju koja može uzrokovati bolove, glavobolje i slabost u nogama, a javljaju se i proljev ili zatvor. Kada briga postane kronična, čovjek postaje podložan infekcijama.

 

Visoka razina anksioznosti i stresa slabi imunološki sustav, što vodi do češćih prehlada i drugih ozbiljnih problema. Ipak, postoje dobre vijesti – mozak se doslovno može istrenirati da prestane brinuti! Radite sljedeće tri stvari i spasit ćete zdravlje i psihu:

Zapišite svoje brige - Najbolji način da dobro preispitate svoje brige jest da ih zapišete na list papira. To će vam pomoći da sumnje odbacite ili ih shvatite kao konkretan problem, a onda možete i pronaći rješenje.

PROČITAJTE: ČUVENA PASTA OD MEDA I BELOG LUKA: Napravite najmoćniji lek na svetu protiv svih bolesti (RECEPT)

Meditirajte - Poznate su sposobnosti meditacije da zaliječi i tijelo i duh. Mnogo studija utvrdilo je da meditacija popravlja mentalnu stabilnost. Kada se osjećate napeto, odvojite nekoliko trenutaka za sebe i meditirajte. Svega dvije minute dovoljno je da očistite misli.

Vježbajte - Još jedan način da natjerate mozak da prestane brinuti jest da stres izbacite putem vježbanja. Može biti teško u početku, ali redovito vježbanje će vam pomoći da povratite kontrolu nad svojim životom. Riješit ćete se stresa i ojačati psihičko i fizičko zdravlje.

Scroll to top