BalkansPress

Dobro došli!

Da pogodimo: koristili ste kozmetiku u prošlosti kako bi uklonili svoje neugledne, dosadne, a ponekad i bolne mitesere samo da bi se oni odmah ponovo vratili, zar ne?

Izgleda da su te skupe trake, sredstva i metode za čišćenje lica samo privremena rešenja i ne mogu biti delotvorne kao određene prirodne metode. Ovo je jedna od njih!

Sve što trebate je limun, marska so i topla voda. Ova metoda je delotvornija od bilo čega što ćete kupiti u prodavnici i vaši se miteseri više neće vratiti, barem neko konkretno duže vreme.

 

Postupak:

U maloj posudi pomešajte 1 veliku kašiku morske soli, 1/2 male kašike limunovog soka i 1 malu kašiku tople vode.

Nanesite smesu na vaše celo lice, a veću količinu nanesite na područja s miteserima.

Uzmi toplu i vlažnu krpu i polako nanosite smesu na kožu kružnim pokretima. Na taj način masirajte kožu toplom krpom 5 minuta. Ponovo zagrejte krpu toplom vodom ako se počne hladiti.

Dopustite da mešavina stoji na koži još 5 minuta, a zatim operite lice u hladnoj vodi – koliko god hladnu možete podneti.

Možda ćete morati ponoviti ovaj postupak još koji put tokom sedmice, ali to će ukloniti one neugodne mitesere i sprečiti da se ponovo pojave.

Zašto je ovo delotvorno?

Morska so je antibakterijsko sredstvo koje pomaže očistiti i odčepiti pore. Limunov sok sadrži limunsku kiselinu koja pomaže u borbi protiv klica i bakterija i na taj način čisti kožu. Topla voda takođe pomaže otvoriti pore. Sve zajedno, to je poput skupog hemijskog pilinga, ali ni približno loše za vašu kožu.

(Atma.hr)

Scroll to top