Svi oni koji pokušavaju da smršaju tih nekoliko kilograma viška, znaju kakva je to muka.

Čini vam se šta god da pokušate, ta poslednja tri kilograma prosto ne žele da vas "napuste". Ipak, sve je pitanje volje i upornosti, a promer ove devojke najbolje pokazuje da je zaista tako. One je uspela sa smrša 50 kilograma za samo 10 meseci. Evo kako.

PROČITAJTE: Dijeta Novaka Đokovića: Budite mršavi, a jaki (PLAN)

Ponosna na svoj uspeh, korisnica pod imenom Lili objavila je na Imguru svoje fotografije pre početka dijete i nakon što je uspela da smrša neverovatnih 50 kilograma. I to za samo deset meseci.

Sa 50 koligrama manje, Lili izgleda neuporedivo bolje, a uz fotografije koje to dokazuju otkrila je i kako je uspela.

 

"Ja nisam doktor, samo delim sa vama šta je meni pomoglo.

Ja sam se odlučila za ketogenu ishranu. Unosim oko 20 - 25 neto ugljenih hidrata dnevno. Zapravo, kada vaše telo ne može da koristi ugljene hidrate, mora da gori masti. Između 90 i 95 odsto mog unosa ugljenih hidrata dolazi iz povrća, sa velikom količinom proteina iz piletine, govedine, ćuretine, itd.

Za one koji traže razlog ili motivacije: samo počnite i NE VARAJTE. Bacila sam sve iz kući dalje dva dana pre Božića i nisam se osvrtala. Šamar koji me je otreznio bio je kada sam stala na vagu i shvatila da imam 30 kilograma više nego što sam mislila. Bićete zahvalni sebi za godinu dana (ili 10 meseci). Verujte mi.  Planiram da izgubim još kilograma (ima dosta mene ovde još uvek). "

Šta je ketogena ishrana?

Ketogena ishrana podrazumeva jelovnik u kojem se maksimalno smanjuje unos ugljenih hidrata tokom dana. Izuzetnu popularnost ova dijeta stekla je zahvaljujući mogućnosti da se brzo izgubi veliki broj kilograma. Njen jelovniku bazira se na manjim unosima kalorija, a pritom se jede hrana bogata proteinima.

 

Kako funkcioniše?

Kada organizmu ograničimo unos šećera (ugljenih hidrata) telo crpi energiju iz ketona, koji dolaze iz postojećih masnih naslaga. Na taj način, tope se masne neslage, koje telo koristi kao energiju koja nam je potrebna tokom dana. Ipak, da bi do togla došlo, važno je da unos proteina zadovoljava dnevne potrebe, jer ukoliko nije tako, započinje proces razgradnje mišićnog tkiva.

Šta sme da se jede?

- Od mesa je prihvatljivo gotovo sve: piletina, teletina, govedina, svinjetina zatim šunka, slanina, mesne prerađevine i dr.

- Sva riba je dozvoljena uključujući skušu, lososa i tunjevinu.

- Mleko i mlečni proizvodi: jogurt, kefir, sir su takođe dozvoljeni.

- Od začina možete koristiti: alavu papriku, biber, so, soja sos i senf. Poželjini je koristiti i laneno ulje i maslinovo ulje.

- Važno je naglasiti da se hleb nikako ne sme konzumirati tokom držanja dijete.

Scroll to top