BalkansPress

Dobro došli!

Nakon što joj je dijagnostikovana retka bolest srca, koja pogađa i imunitet i rad organa za varenje,devojka po imenu Ela Vudvard je odlučila da napravi radikalne promene, a najviše u ishrani.

Dvadesetčetvorogodišnja devojka rešila je da se odrekne mesa, mlečnih proizvoda, jaja, šećera i prerađevina.

"Na početku je bilo teško, ali odlučila sam da istrajem u ovoj odluci i hranim se kvalitetno i raznovrsno. Nekoliko meseci sam jela samo istu vegansku hranu, ali sam odlučila da proširim jelovnik i počnem malo da eksperimentšem", rekla je Ela za Dejli mejl.

 

Njen jelovnik podrazumeva svakog dana ovsenu kašu sa bademovim mlekom i puterom, kao i bobičasto voće i čia semenke. Tu su i zdrave pahuljice, integralne žitarice, čili, kari i mnogi zanimljivi začini koji i najobičnijim jelima daju sjajan ukus.

"Meso, mleko, jaja, prerađevine i šećer mi uopšte ne nedostaju. Šta više, mnogo se bolje osećam, imam više energije i držim svoju bolest pod kontrolom", otkriva devojka.

Kada je reč o vežbanju, Ela ne želi da preteruje ili trenira previše naporno, već uživa u aktivnostima koje je opuštaju, prijaju i ujedno su odlične za zdravlje.

 

"Obožavam jogu, pilates, trčanje i vežbe sa tegovima, pa naizmenično kombinujem te aktivnosti. Oslobađaju me stresa i čuvaju psihu", kaže Ela.

Još jedan odličan efekat ove promene jeste što joj se koža potpuno očistila i Ela veruje da je odricanje od mlečnih i mesnih proizvoda zaslužno za to.

"Svi znamo koliko ishrana utiče na ten, a uz to koristim malo prirodne kozmetike", priča Ela.

Na pitanje da li joj nedostaju slatkiši, Ela kaže da to što se odrekla rafinisanog šećera ne znači da se odrekla slatkiša.

"Probajte da napravite poslasticu od jedne izgnječene banane i dve kašičice čia semenki. Prelijte semenke vodom, neka odstoje 15 minuta, pa pomešajte sa bananom. Ni ne slutite koliko je ukusno i koliko ćete uživati", savetuje devojka, koja je nedavno i izdala knjigu sa receptima i savetima za zdravu ishranu.

(Izvor: StilKurir.rs)

Scroll to top