U rudničkom selu Ugrinovci glavna tema je mačak koji se posle tri godine vratio kući, ali je ubrzo nestao, a sa njim i mačke iz komšiluka.

Učliteljica u penziji Nada Milanović (70) imala je mačka koji je u februaru 2012. godine nestao i svi ukućani su uzalud pokušavali da ga pronađu, a on se posle tri godine pojavio ispred kuće.

Nada kaže da su se svi obradovali, a mačak je sa nepoverenjem ušao u kuću i otišao na mesto gde je najčešće dobijao hranu i sasvim normalno se ponašao, kao da nije bio odsutan toliko dugo.

 

 

Ona je istakla da u ovom delu sela, koje se nalazi u blizini Ibarske magistrale, mnogi prolaznici ostavljaju male mačiće, ali ih meštani prihvataju zbog čega ih uvek ima u većem broju.

– Proletos je mačak, koji ima pet godina, ponovo nestao, ali sa njim i sve mačke iz okruženja i niko ne zna šta se dogodilo – sa čuđenjem je rekla Milanovićeva.

Najstariji veterinar u Gornjem Milanovcu Rade Jevremović za agenciju Beta je izjavio da je zanimljiva priča i da tako nešto nije čuo u svojoj praksi.

– Moguće je da je mačka neko uzeo pre tri godine i da je uspeo da se vrati kući, a što je ponovo otišao i odveo mačke ne mogu da objasnim – rekao je Jevremović.

(Izvor: Web-Tribune.com)

 

Scroll to top