BalkansPress

Dobro došli!

Pre početka primene Zakona privlačnosti od ključne je važnosti poznavati jedan važan, pomalo “težak” zakon o kojem se toliko ne priča, a to je Zakon o jedinstvu suprotnosti. Šta je taj zakon?

Ovaj zakon pokriva 5 aspekata:

1. Sve se menja, ne opiri se, teci

2. Sve suprotnosti su komplementarne

3. Sve što ima lice – ima i naličje

4. Što veće lice – veće i naličje

5. Sve što počne ima i kraj

 

1. Prvi aspekt znači da se sve mijenja, a samim tim i tvoj život i da nemaš drugog izbora već se prilagođavati promjenama. Deluje surovo, ali ako se ne pomjerate s vremenom – onda se gubite u njemu. Tecite. Ne opirite se. Stvarnost je uvijek takva kakva jest! Svi problemi proizlaze iz vašeg opiranja prema životu i onome što jest. Stvarnost je nedirnuta, ništa ju ne može uznemiriti, razočarati ili povrijediti. Pati i trpi jedino onaj koji pruža otpor stvarnosti.

Ovdje je vrlo važno naglasiti da tu nije riječ o mirenju s nečime. Između mirenja s nečime i prihvaćanja nečega postoji ogromna razlika. Prihvaćanje dolazi kao posljedica izravnog razumijevanja i shvaćanja prirode stvarnosti, kao rezultat neposrednog uviđaja, dok mirenje dolazi kao posljedica nerazumijevanja i bezizlaznosti u kojoj uhvaćen, um ne vidi drugi način nego joj se mučki pokoriti, ali bez da je istinski prihvatio te okolnosti i zbog toga trpi i gunđa, što dovodi do pojave očaja i ogorčenosti životom.

 

2. Suprotnosti su komplementarne, što znači da ne postoji ništa što je sasvim dobro, a i ništa sasvim loše. Svako iskustvo sadrži u sebi svoju potencijalnu suprotnost. Svaka prilika je garancija da ćemo okusiti i nešto sasvim suprotno od toga. Život nije ništa drugo do igralište za napredak.

3. Sve ima lice i naličje kao što novčić ima glavu i rep. Ljudi obično vide život kao jednodimenzionalan, vide samo lice, a gube iz vida naličje. A svi živimo u svijetu suprotnosti ili polarnosti, noć i dan, muško i žensko, Yin i Yang.

4. Što je veće lice, veće je i naličje, a to znači sve što pretjerano izgleda s prednje strane, pretjerano je i na naličju.

Gledaj pažljivo lice, prednju stranu svega. Na površini je maskirana suprotnost promatranog. Znamo da suprotnost postoji, oduvijek je bila tamo.

Onaj tko pokazuje samo nasmijano lice, skriva svoju nesigurnost.

Onaj tko pokazuje samo ljutnju, skriva svoj strah.

Onaj tko pokazuje samo tugu, skriva svoj potencijal radosti.

U kontaktu s ljudima, traži suprotnost u svemu i bilo čemu. To će ti omogućiti da saznaš kraj priče prije završetka prvog poglavlja.

Ako sve zvuči previše dobro da bi bilo istinito, onda je vjerovatno tako!

{adselite}5. Peti aspekt kaže, sve što ima početak ima i svoj kraj. Ovo je zamka za mnoge ljude. Lako nas ponese i sreća i tuga pa imamo tendenciju da njegujemo samo jedno, isključujući drugo. Ali sve što je stvoreno, biva uništeno, prije ili kasnije. Ništa ne traje vječno. Poslije kiše dolazi sunce, kaže narod. I obrnuto. Dan postaje noć i noć postaje dan dovoljno skoro. Zato treba slijediti prirodne tokove.

Sve i svako prolazi kroz periode uspona i padova. Ne plašeći se teškoća i izazova koji dolaze, naučit ćeš se adaptirati promjenama, pripremiti za svaki korak svoga životnog putovanja.

Sve i svako, bez izuzetka, pripada domenu Zakona jedinstva suprotnosti. Poštujući ovaj zakon, neće ostati ništa što bi izazivalo šok i čuđenje.

Teći ćete s lakoćom poput rijeke. Sav otpor proizlazi kao posljedica definicije našeg uma o onome tko bismo mi TREBALI biti i životu kako bismo TREBALI živjeti, umjesto prepoznavanja onoga tko već jesmo i prihvaćanja života kakav JEST.

Samo budite u tišini i sagledajte ovo sami za sebe. Vidjet ćete da Sunce samo izlazi i zalazi svaki dan, da vjetar puše sam od sebe, da vaše tijelo nastavlja funkcionirati čak i onda kad vaš um nije prisutan, da kiša i snijeg padaju bez vašeg utjecaja, da rijeke teku same od sebe, ne pokrećete ih vi, vaša kosa i nokti rastu bez obzira na vaše preferencije.

Jedino što vi možete učiniti je PODUZETI i onda se samo prepustiti, sigurni u spoznaji da će se život pojaviti s najboljim mogućim rješenjem! Vi ste svoj dio posla obavili, sad pustite životu da obavi ostatak. Nemojte se miješati u njegov zanat i smetati mu, nemojte ga gušiti svojom brigom.

Mada život ponekad izgleda nepredvidljiv, ipak, postoji red.

Itekako.

Studirajte ovaj prirodni red, primjećujte bit svih stvari oko sebe, proučite zakon karme i bit ćete u stanju pretvoriti bolest u zdravlje, siromaštvo u blagostanje, neznanje u prosvijetljenost, ropstvo u slobodu, rat u mir, a uznemirenost u spokoj!

(Izvor: ZakonPrivlacnosti.com)

Scroll to top