BalkansPress

Dobro došli!

Znaš svoj put bolje nego bilo ko drugi. Imaš uzvišene vodiče koji te usmeravaju i koji se staraju o tebi. Ne pričaj nikom o svojim planovima, željama i snovima. Budi u tišini. Budi u poverenju da imaš sve što ti je potrebno. Budi u spokoju da se sve savršeno uređuje za tebe. Ne žuri da sve bude sada i odmah. Raduj se trenutku u kojem jesi. Budi u miru i ne ulazi u rasprave koje narušavaju ostvareno blagostanje. Niko te neće videti kako ti sam sebe vidiš, čak ni ta slika koju o sebi nosiš nije stvarna. Otpusti potrebu da se drugom pokažeš u projekciji koju si izgradio, kada taj neko gleda samo kroz svoje oči i svet vidi jednako „tačno“ kao i ti. Ne gubi sopstveni balans u silnim objašnjenjima. Ne crpi svoju energiju na reči kako bi pokazao ili dokazao nekom da nisi ono što taj neko vidi u tebi.

Radio si dugo da budeš tu gde jesi. Prošao si mnoga odricanja u životu zbog posvećenosti koju si odabrao. Niko i ništa nije vredno tog unutrašnjeg blagostanja, jedinstva sa Beskrajnom Inteligencijom, sa onim što ti u istini jesi. I taj drugi to isto jeste, ali je možda kidnapovan od strane uma i ne vidi to. Oslobodi se forme kako nešto treba da bude i budi bez straha.

 

Sloboda i podrška ti stiže od Stvoritelja. Ona je bezuslovna i na tvoju  čistotu donosi ti ljude sličnih vibracija. Odustani od potrebe da „ispravljaš krive Drine“ i da druge uveravaš šta ti jesi. Koga je briga? Zar je vredno da gubiš ono najsvetije u sebi zarad neke rasprave, zarad potvrđivanja da si ti u stvari dobra osoba? Imaš pravo na svoja osećanja i ona su za tebe najvalidnijii pokazatelj gde treba da budeš i kojim putem dalje da ideš. Neka drugi misle šta god žele. Imaš pravo da kažeš NE kalupu koji ti se nameće, koji bi kao „prosvetljena“ osoba trebalo da ispuniš. Imaš pravo na bes, na razlaz, na zaborav, na slobodu, da ti nešto ne prija i da zauzimanjem za ono Božansko u sebi poštediš sebe naizgled dobronamernih ljudi. Nikakvo dobročinstvo ne činiš ako rasipaš svoju energiju, ako je kao donator poklanjaš onima koji se time hrane.

Niko tebe nije promenio, stoga ni ti svojim prisustvom nećeš nikog promeniti. Otpusti druge, staraj se o sebi. Čak ni to ne možeš, bez Uzvišenog koji te čuva, vodi i usmerava. Ništa nije vredno toga da dokazuješ svoja unutrašnja stanja nekom ko te od starta pogrešno razume.

Reci hvala! Hvala što dolazi do eksplozivnih situacija u kojima te nešto veće od tebe spašava da dalje srljaš u svoj emotivni ponor. Reci hvala što se to desilo SADA, a ne nekad u budućnosti, kada potpuno izgineš pokušavajući da budeš ili dokažeš nešto što nisi. Reci hvala što je sve tako jasno kao dan i ako ne znaš kako dalje sam, TRAŽI POMOĆ! Fizički se udalji od izvora patnje, okruži se energijom koja te podiže, pomoli se za razrešenje situacije, predaj svoje emocije Univerzumu i zatraži od Stvoritelja da dođe na mesto gde je tvoj um. Predaj svoj um svojim vodičima, jer te je pod tvojom kontrolom doveo u istu zamku gde si već bio. I pomoli se da budeš jak i emotivno disciplinovan da se skloniš od onog što je nanelo povredu tvom energetskom Biću, tvom unutrašnjem detetu i svemu onom što trenutno oseća napetost.

Život je čudan i donosi ti iskušenja tačno tamo gde si i ranije padao. Ne nasedaj ponovo, po milioniti put na „pomoć“ koja ti se nudi, koja je samo odelo potpuno druge energije. Ti nisi neko drugi. Neko drugi nije ti. Život te sada oslobađa drame i patnje u kojoj si učestvovao i pomozi sebi u tome.

 

Harmonija je moguća, iako su se stari delovi tebe upecali na uzbuđenje koje stres i rasprava donosi. Oprosti. Oprosti i sebi i drugima za sve neprijatnosti koje ste izazvali i sada odstupi hrabo dalje.

Ne uskraćuj sebi ljubav, samo zato što si sebe ponovo uveo u davno poznatu situaciju haosa i nemira. I dalje vrediš. I dalje zaslužuješ najbolje. I dalje si voljeno Biće Univerzuma kojem je mir prirodno stanje.

Šta god da se desilo, neka se preseku sada sve disfunkcionalne energetske niti koje su kreirane u ovom toksičnom odnosu, neka se sve štetne posledice uklone sa svih nivoa tvog Bića, neka te ispuni sada energija isceljenja i neka te zaštiti Božanska svetlost, tako da jedino ljubav bude prisutna u tvom životu. Imaš pravo da budeš isključiv i da nisi u društvu koje te vibraciono spušta i energetski troši.

Otpusti sada sve što te drži u mulju sopstvenog postojanja i kreni gore gde i pripadaš. Dopustio si sebi zaborav i to je u redu. Sada se podigni gde pripadaš i zahvali na naučenoj lekciji.

U miru sa sobom i u jedinstvu sa Stvoriteljem, neka blaženstvo sada bude tu.

(Izvor: PozitivnaPsihologija.com / Biljana Bedričić)

Scroll to top