BalkansPress

Dobro došli!

Dobitnici Nobelove nagrade za fiziku su izvan svake sumnje dokazali da je fizički svet jedan veliki okean energije koja se materijalizira i dematerijalizira u deliću sekunde, uvek iznova. Ništa nije čvrsto. To je svet kvantne fizike.

Dokazali su da su misli ono što skuplja i drži zajedno ovo vječno promjenjivo energetsko polje u objekte kakve vidimo.

Pa zašto onda vidimo osobu, umjesto trepereće nakupine energije?

Razmislite o filmskoj traci. Film je zbirka od oko 24 sličica u sekundi. Svaka sličica je od druge odvojena razmakom. Međutim, s obzirom na brzinu kojom se slike smjenjuju, naše oči su prevarene i vide kontinuirano pokretnu sliku.

Razmislite o televiziji. Katodna cijev je jednostavno cijev s hrpom elektrona koji udaraju zaslon na određeni način, stvarajući iluziju oblika i pokreta.

U svakom slučaju, to je ono što čini sve objekte.

 

Imamo 5 fizičkih osjetila (vid, zvuk, dodir, miris i okus). Svako od tih osjetila ima specifičan spektar (primjerice, pas čuje drugačiji spektar zvuka nego mi, zmija vidi drugačiji spektar svjetla od nas, i tako dalje). Drugim riječima, naš skup osjetila percipira more energije iz određenog ograničenog stajališta i čini slike iz toga.

To nije potpuno, niti je točno. To je samo interpretacija.

Sve naše interpretacije se temelje isključivo na našoj “unutarnjoj karti” ‘stvarnosti koju imamo, a ne na pravoj istini. Naša “karta” je rezultat kolektivnih iskustava iz našeg osobnog života.

Naše misli su povezane s tom nevidljivom  i one određuju što će  oformiti. Vaše misli doslovno mijenjaju svemir na osnovi “čestica po čestica”, kreirajući vaš fizički život.

Pogledajte oko sebe.

Sve što vidite u našem fizičkom svijetu počelo je kao ideja, koja je rasla dok nije narasla dovoljno u fizički objekt kroz niz koraka.

Vi ste doslovno postali ono o čemu najviše mislite.

Vaš život je postao ono što ste zamislili i vjerovali.

Svijet je doslovno vaše ogledalo, omogućuje vam da doživite na fizičkom planu ono što držite kao svoju istinu … sve dok je ne promijenite.

Kvantna fizika nam pokazuje da svijet nije nepromjenjiva stvar kao što se to čini. Umjesto toga, to je vrlo fluidno mjesto koje se kontinuirano gradi pomoću naših individualnih i kolektivnih misli.

Ono što mislimo da je istina je zapravo iluzija, gotovo magija.

Srećom, počeli smo razotkrivati privid i što je najvažnije, kako to promijeniti.

Od čega se sastoji naše tijelo?

Ljudsko tijelo obuhvaća devet sustava, što uključuje krvožilni, probavni, endokrini, mišićni, živčani, reproduktivni, respiratorni, skeletni i mokraćni sustav.

Što čini te sustave?

Tkiva i organi.

Od čega su tkiva i organi izrađeni?

 

Od stanica.

Što čini stanice?

Molekule.

Što čini molekule?

Atomi.

Što čini atome?

Sub-atomske čestice.

Što čini subatomske čestice?

Energija!

Mi smo čisto energetsko svjetlo u svojoj najljepšoj i inteligentnoj konfiguraciji. Energija koja se stalno mijenja ispod površine, a sve to kontroliramo svojim snažnim umom.

Vi ste jedno veliko i snažno ljudsko biće.

Ako biste se mogli vidjeti pod snažnim elektronskim mikroskopom i vršiti druge eksperimente na sebi, vidjeli biste da ste sastavljeni od nakupina vječno promjenjive energije u obliku elektrona, neutrona, fotona i tako dalje.

 

Tako je i sve ostalo oko vas. Kvantna fizika nam govori da je čin promatranja objekta taj koji uzrokuje da objekt bude tamo.

Objekt ne postoji neovisno od svog promatrača! Dakle, kao što možete vidjeti, vaše zapažanje, vaša pažnja usmjerena na nešto i vaša namjera, doslovno stvaraju tu stvar.

To je znanstveno i dokazano.

Vaš svijet se sastoji od duše, uma i tijela.

Svako od to troje, ima funkciju koja je jedinstvena. Ono što vidite svojim očima i iskusite svojim tijelom je fizički svijet koji ćemo nazvati Tijelo. Tijelo je učinak, stvoreno uzrokom.

Taj uzrok je Misao.

Tijelo ne može stvarati. Ono samo može doživljavati i biti doživljeno … to je jedinstvena funkcija. Misao ne može doživjeti … ona može napraviti, stvarati i interpretirati. Ona treba svijet relativnosti (fizički svijet, tijelo) da bi se doživjela.

Duša je sve što jest, koja daje život misli i tijelu.

Tijelo nema moć stvaranja, iako daje iluziju moći da to čini. Ova je iluzija uzrok mnogih frustracija. Tijelo je čisti učinak i nema moć uzrokovati ili stvarati.

Ključ svih ovih informacija je kako vidjeti svemir drugačije nego što to vidimo sada tako da možemo manifestirati sve što doista želimo.

(Izvor: Atma.hr)

Scroll to top