Seksualna terapeutkinja Trejsi Koks otkrila je da je seks svakog dana u godini odličan za ljude, i psihički i fizički. No, dodala je da to u realnom životu često nije potpuno ostvarivo.

Prošlo je osam godina otkako su se Karla Miler i njen suprug pojavili u gotovo svim medijima zbog svog seksualnog iskustva. Karla je, naime, suprugu za 40. rođendan poklonila seks svaki dan cele godine. Njihov odnos nije bio loš, ali nije bio ni kakav je bio ranije. Ona je odlučila da naće zatvarati oči pred tim i da će seksualnom intimnošću to pokušati da popravi.

PROČITAJTE: NAJLEPŠE LJUBAVNE KOMBINACIJE: Evo kako se u ljubavi slažu krvne grupe...

Radili su to svaki dan, a njena knjiga "365 noći: Memoari intimnosti" nije bila samo bestseler. Ona je otvorila brojna pitanja - da li nam je potreban seks svaki dan? Je li to naporno? Ko to može izdržati? Može li svakodnevni seks spasiti odnos na umoru?

Seksualna terapeutkinja Trejsi Koks objasnila je za "Dejli Mejl" zašto je seks 365 dana u godini dobar, a zašto ne.

 

Razlozi zašto treba upražnjavati seks 365 dana u godini:

- Redovan seks dobar je za nas i psihički i fizički
- Vraća nam energiju
- Snižava stres
- Jača imunitet
- Osećamo se poželjnije nakon seksa
- Samopouzdanje nam skače
- Puno seksa stimuliše proizvodnju hormona ljubavi i požude zbog kojih se osećate bolje.

Seks Ljubavnici

*Ilustracija, Foto: Shutterstock

Zašto nije nužno seksati se svaki dan u godini:

- Redovan seks donosi jednako benefita kao i svakodnevni seks
- Nije realno očekivati da ćete se moći seksati svaki dan. Nijedan par nije raspoložen baš svaki dan za seks niti ima energije za njega baš svaki dan, kaže Trejsi Koks. 
- Seks ne može zameniti emotivnu bliskost.
- Dobro je zaželeti se jedno drugoga. Svega može biti previše, pa i seksa, kaže Koks.

PROČITAJTE: ZBOG NJIH SU UBIJALI I "PADALI" One su najveće ljubavi ŠEFOVA PODZEMLJA Srbije i Crne Gore, a mnoge su zbog njih STRADALE (FOTO)

Šta je realno?

- Svaki dan učinite nešto seksi - bilo da je to dugi vrući poljubac ili kratki oralni seks. To je realnije da ćete moći da ostvarite, nego seksati se svaki dan, smatra Koks. 
- Parovi koji su se seksali više od jednom nedeljno nisu bili ništa srećniji od parova koji su se seksali samo jednom na dan. 
- Težite dovoljno dobrom seksu, a ne savršenom. To je zamka na kojoj većina parova padne. Nije moguće ostvariti savršen seks svaki put, objasnila je Trejsi. 
- Ako to želite odmah, reagujte odmah. Ne čekajte bolji trenutak.

Scroll to top