Prema istraživanju koje je tokom 13 godina sprovedeno na uzorku od više hiljada parova, javlja britanski "Indenpendent", parovi koji su bliži u godinama lakše se sinhronizuju po pitanju mnogih životnih odluka, poput toga da li će imati decu i kako će trošiti novac.

Istraživanje je pokazalo i da su muškarci, koji su oženjeni mlađim ženama, nezadovoljni svojim životima, a da su najnezadovljniji bračnim životom muškarci koji su oženjeni starijim ženama.

 

S druge strane, mlađe žene udate za starije muškarce bile su mahom nezadovoljne, dok su najzadovoljnije one koje su u braku sa mlađim muškarcima.

 

- Kod velika razlika u godinama postoji rizik da partneri žele različite stvari. Na primer, jedno voli putovanja, a drugi partner je to radio i sada želi da živi u miru. Nivoi zrelosti mogu da variraju, a rasprave o ljubomori i snovcu su stalna pojava - objašnjava bračni savetnik Džejms Pris.

S obzirom na to da je u braku najvažnija ravnoteža, odnosno da su oba partnera spremna na kompromise i učenje jedno od drugog, idealno je kada je razlika u godinama što manja.

Scroll to top