BalkansPress

Dobro došli!

Kao što postoje afrodizijaci - hrana koja pospješuje libido, tako postoje namirnice od kojih se*sualna želja naglo pada.

Neke namirnice su izuzetno loše za se*sualnu želju, a nabrajamo neke od njih.

Soja

Soja je odlična za organizam, ali može negativno da utiče na libido. Kod muškaraca može i da smanji nivo testosterona, kao i broj spermatozoida.

 

Kokice iz mikrotalasne

Iako savršeno idu uz filmove, kokice iz mikrotalasne imaju negativno dejstvo na seksualni život. Istraživanja su takođe pokazala da kod muškaraca smanjuju broj spermatozoida.

*Foto: Profimedia

Dijetalni sokovi

Velika količina veštačkih zaslađivača smanjuje nivo serotonina, hormona koji utiče na osećanje zadovoljstva, što znači i manje uživanja u seksu.

Alkohol

Alkohol može da utiče pozitivno na samopouzdanje, ali negativno na seksualnu sposobnost.

*Foto: Profimedia

Belo brašno

Obrađena hrana i belo brašno ne sadrže gotovo nikakve nutritivne vrednosti - iz njih su uklonjeni svi potrebni vitamini i minerali. Na primer, u poređenju sa integralnim žitaricama, belo brašno sadrži do tri četvrtine manje cinka koji je neophodan za normalno funkcionisanje organizma.  

 

Cvekla

Dok jedenje cvekle pre vežbanja može da poboljša funkciju mišića, ovo povrće nije idealno za seksualnu funkciju. Konzumiranje cvekle može da poveća nivo estrogena u organizmu, hormona koji može da utiče negativno na one koji već imaju hormonski disbalans u organizmu.

*Foto: Profimedia

Bobičasto voće

Bobičasto voće poput borovnica, jagoda, malina i kupina sadrži velike količine pesticida koji imitiraju estrogen i na taj način mogu negativno da utiču na seksualnu želju.

Mlečni proizvodi

Svi mlečni proizvodi mogu da sadrže hormone koji utiču na prirodnu proizvodnju hormona u telu. S druge strane, kalcijum je dobar za telo, a može i da poboljša želju za seksom.

*Foto: Profimedia

Flaširana voda

Postoji dosta razloga zašto bi trebalo izbjegavati flaširanu vodu, a supstance pronađene u plastičnim bocama su najveći krivac za zdravstvene tegobe. Štetna hemijska supstanca bisfenol A, poznatija kao BPA, može da dovede do seksualne disfunkcije, sniženog broja spermatozoida kod muškaraca i jajnih ćelija kod žena.

Scroll to top