BalkansPress

Dobro došli!

Vejn i Rusi, glumci koji su davali glasove ovom poznatom Diznijevom paru, stvorili su jednu divnu ljubavnu priču.

Uz Diznijeve bajke odrastali su mnogi od nas, a crtaće koji su izašli iz ovog poznatog studija obožavamo i danas. Diznijevi junaci obeležili su naše detinjstvo i populani su širom planete, a najpoznatiji među njima zasigurno su Miki Maus i njegova ljubav Mini, koji su već decenijama unazad maskota kompanije Volta Diznija.

PROČITAJTE: MORALI SU DA SVIRAJU DOK SU IM DRUGOVE SPALJIVALI U LOGORU! Kako je nastala jedna od najlepših pesama slavnog umetnika LEONARDA KOENA... Zašto je mislio da će ga UBITI SRPSKI PISAC?

 

Ipak, malo je poznato ko je glasom stajao iza njihovih likova.

Reč je o glumici Rusi Tejlor i glumcu Vejnu Alvinu.

Alvin se priključio kompaniji Dizni 1966. godine kao službenik u poštanskom odeljenju. Ubrzo je prešao u produkciju zvuka, a nakon toga je dobio posao glumca koji je davao glas Mikiju. Rusi je posao u Dizniju dobila 1986. godine.

Rusi i Vejn prvi put su se sreli 1988. godine, kada su zajedno počeli da rade na specijalu "Totally Minnie".

- Oboje su bili u lošim brakovima kada sam ih upoznao, pre nego što su se prvi put sreli. Nekoliko godina kasnije "postali su" Miki i Mini, a u tom trenutku, kada su se zapravo i upoznali, već su oboje bili razvedeni. Ubrzo su se zaljubili, a svi mi koji smo sarađivali sa njima predvideli smo da će do toga doći. Naprosto, dok smo ih posmatrali kako rade, bilo nam je jasno da se njihov odnos razvija u nešto mnogo dublje od obične poslovne saradnje - rekao je jednom prilikom glumac Bil Farmer, koji je pozajmljivao glas čuvenom Šilji.

 

Par se venčao 1991. godine na Havajima.

Budući da nisu želeli da na bilo koji način "zasene" ljubav Mikija i Mini, svoju vezu u to vreme nisu želeli da previše ističu. Ipak, ljubav su često u javnosti jedno drugom pokazivali kroz likove Mikija i Mini.

Foto: Profimedia

- Vejn bi često na javnim događajima pevao ljubavne pesme svojoj Mini, ali kroz ulogu Mikija Mausa. Ipak, svi smo znali da je to Vejn koji se obraća Rusi - dodao je Farmer.

- Svi su mislili da je slatko što smo nas dvoje zajedno, iako smo to krili neko vreme. Stalno su nam govorili da je predivno to što su Miki i Mini zaista venčani. Ipak, mi nismo želeli da to ima veze sa likovim koje glumimo - izjavili su supružnici jednom prilikom za američke medije.

Vejn Alvin i Rusi Tejlor bili su u braku čak dve decenije. Njihovu bajkovitu ljubavnu priču prekinula je Vejnova smrt 2009. godine, koji je preminuo u 62. godini od posledica dijabetesa.

 

Godinama kasnije Tejlor je javno govorila o njihovoj velikoj ljubavi, sve dok i sama nije izgubila bitku sa opakom bolešču u julu 2019. godine. Njena smrt rastužila je čitav svet, a brojni ljubitelji Diznijevih ostvarenja javno su se oprostili od nje.

- Više od 30 godina Mini i Rusi radile su zajedno i zabavljale milione. Njhovo partnerstvo okupilo je fanove na sve četiri strane sveta koji su ih obožavali - stajalo je u saopštenju čelnika Dizni studija.

Andrej Farago, kustos Muzeja animiranih filmova u San Francisku, izjavio je tada za američke medije da su, što se njega tiče, Tejlor i Alvin - Miki i Mini.

- Bili su dobroćudni, velikodušni, srdačni i ljubazni prema svakome koga su sreli. Mislim da su oni zaista otelotvorili ove likove.

(BalkansPress / Izvor: yumama.com, glossy.rs)

Scroll to top