Prevara u vezi je ono što uglavnom razara odnos između dvoje ljudi. Razlozi za tajnu vezu ili seksualnu avanturu iza partnerovih leđa zaista su različiti, ali nova studija otkrila je šokantan podatak kada je reč o uzroku prevare.

Naime, ustanovljeno je da i muškarci i žene češće varaju ukoliko njihov partnerviše zarađuje i ukoliko je na boljoj poslovnoj poziciji!

Ovo se ispostavilo kao glavni razlog u slučajevima kada je muškarca izdržavala žena, i obrnuto, a stručnjaci veruju da je uzrok tome osećaj niže vrednosti, koji ljudi pokušavaju da otklone prevarom, jer se tako osećaju nadmoćnije.

"Niko ne želi da bude u vezi u kojoj se zbog partnera oseća kao gubitnik. Svi vole jednakost u emotivnim vezama", ističe sociolog Kristin Minh.

Ona je objasnila i da je prevara u tom slučaju način da ljudi naprave distancu sa partnerom koji čini da se osećaju ugroženo ili manje vredno.

Savet Kristin Minh: "Najvažnije je da odaberete partnera koji se neće osećati ugroženo zbog vašeg uspeha. Isto tako je važno i da vi u partnerovom uspehu ne vidite ništa loše, već da ga podržavate i radujete se zbog njega".

 

Scroll to top