BalkansPress

Dobro došli!

Ako želite da vam muževi cvetaju kao cveće u proleće, a s njima i sreća u vašem braku, baš svaki dan im morate govoriti određene stvari.

To iz vlastitog iskustva govori pisac Nora Meklerni Purmort iz SAD-a koja je izgubila svog supruga, ali dok je bio živ praktikovala je neke stvari svaki dan i sad joj je drago što je bilo tako. Njihova ljubav bila je jaka i stabilna. Ovo su njeni saveti - šta govoriti parneru svaki dan:

1. Evo šta ja stvarno želim...

Mnogi ljudi, posebno žene, misle da je za ljubavnu vezu loše izraziti svoje mišljenje i svoje želje. Ali, zapravo je suprotno. Vrlo je važno reći partneru što vas usrećuje, kojim smerom želite da veza ide, kako želite provesti dan itd. Ako ste u vezi u kojoj ne možete biti iskreni, možda to nije prava ljubav za vas.

 

2. Izabrala sam baš tebe

Ljubavni odnos je nešto na čemu treba raditi baš svaki dan. Važno ga je osvežavati redovno. Za sreću u vezi partner mora znati da ste ga izabrali upravo zato što je takav kakav jeste, sa svim njegovim manama i vrlinama. On mora osetiti kako ste srećni što ga imate, to je vrlo romantično.

3. Volim na tebi...

Male stvari čine život lepim i prijatnim. Zašto ne reći partneru što volite kod njega, recimo "ti si tako pametan i volim to kod tebe", ili "baš si seksi u tome", "super si to napravio", "volim tvoj izraz lica dok mi otvaraš teglu s krastavcima" itd. To je najbolji recept za rast ljubavi u vezi jer baš svako voli kad neko primećuje sitne, simpatične i pozitivne stvari kod njega.

4. Cenim te jer...

Recite partneru koliko ga cenite što vam pomaže u svakodnevnim poslovima i situacijama. Te reči vas ne koštaju baš ništa, a puno će pomoći da se partner oseća dobro. Zamislite samo da vam ga sad neko oduzme, nešto mu se dogodi itd. Više nikad ne bi imali priliku reći mu nešto lepo, a možda ste to odgađali za kasnije, a taj trenutak više nikad neće doći. Niko od nas ne zna šta se može dogoditi u budućnosti.

 

5. To me je povredilo, molim te nemoj opet to da radiš

Ovo možda nema potrebe govoriti baš svaki dan, ali ponekad se mora. Život je previše kratak da bi držali u sebi ono što vas muči, što vas je povredilo. Partner možda nesvesno uradi nešto ne razmišljajući da će vas povrediti i zato je dobro da mu to kažete. Iskrenost je jedna od najvažnijih stvari u svim međuljudskim odnosima, posebno u ljubavnoj vezi.

6. Sviđaš mi se

Iako ste možda u dugoj vezi i verujete kako se neke stvari podrazumijevaju, to nije tako. Partner želi često da čuje da ga volite, da vam se sviđa itd. Jednostavno treba ga podsećati na to kako bi bio srećan, piše Counrty Living.

Scroll to top