Na 53. Beogradskom sajmu automobila juče, prvog dana zabeležena je rekordna posećenost. Kao i obično, najveću pažnju posetilaca privukli su atomobili sa najvišim cenama, a neki od njih su odmah po otvranju sajma dobili svoje nove vlasnike.

 

*Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Ovo je najskuplji automobil na sajmu

"Rols Roys Ghost Black Badge" je automobil od kojeg zastaje dah. Sa motorom od 6.600 kubika i čak 612 konjskih snaga, spad u najjače automobile na ovogodišnjem domaćem sajmu automobila. Budući vlasnik će za ovaj primerak morati da izdovji oko 390.000 evra, jer njegova cena nije fiksna, odnosno podložna je korigovanju.

*Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Moćna "mečka"

Džip neverovatnih performansi "Mercedes G 4x4 (na kvadrat)" zauzeo je prostor na kamenju kako bi se njegove sposobnosti približile posetiocima. Ovaj automobil sa motorom od 4.000 kubika u okviru kojih tutnji 421 konjska snaga, spada u jedne od najmoćnijih terenskih vozila današnjice. Primerak sa slike je prodat već u prvim trenucima otvaranja sajma, a vlasnik je morao da izdvoji čak 260.000 evra.

 

*Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Hibridna zujalica iz Japana

Nije tajna da Japanci znaju da naprave automobil neverovatnih performansi. Treći nasjkuplji automobil na sajmu, "Honda NSX" košta 247.400 evra. Pored električnog, poseduje i benzinski V6 TWIN TURBO benzinski motor od 3.500 kubika i zastrašujućih 581 konjskih snaga.

*Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

"Aždaja" iz Bavarske

Kod ovog automobila reči su suvišne. Mašina od 6.592 kubika, 610 konja, izgledom koji ostavlja prisutne u stanju straha, "aždaja" koja je stigla iz Bavarske - "BMW 7er". Ko se odluči da upravlja ovom zastrašujućom zveri od automobila, moraće da isprazni novčanik za 226.540 evra.

*Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Dobro poznata nemačka mašina

"Audi R8" je automobil koji dugi niz godina privlači ljubitelje sportskih mašina. Model koji je izložen na sajmu košta 206.000 evra, ima motor zapremine 5.200 kubika u koji je upakovani jezivih 610 konjskih snaga.

 

*Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Čuveni "Maybach" na posebnom postolju

Možda nije najskuplji automobil na sajmu, ali je Mercedesov "S500 4M Maybach" definitivno mami uzdahe. Elegantna limuzina koja košta 210.000 evra ponosno je stajala na uzvišenom postolju. Sa motorom od 4.663 kubika i 455 konjskih snaga, spada u jedne od "najljućih" mašina.

*Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Terenac koji "grize" asfalt

Možda nije skup kao njegov rođak, ali je ovaj Mercedes G63 AMG" dosta jači od malopre pomenute verzije. Ovaj automobil košta "samo" 169.000 evra, a za taj novac pruža luksuzni terenac koji će svojom snagom koja se oseća kroz motor od 5.500 kubika i 571 konjskom snagom, izvući svog vlasnika i na najvišu planinu.

*Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Premijera nemačkog čuda

Najnoviji "BMW I8" koji je premijerno prikazan na Beogradskom sajmu, drži prepoznatljiv dizajn fabrike iz Bavarske. Sa benzinskim motorm od 1.500 kubika i 231 konjske snage ne obećava mnogo, ali kada se na to doda jačina električnog motora ovog automobila, postaje jasno da je u pitanju zver. Ipak, ono što ne ide na ruku ovom automobilu jeste da kombinacijom oba motora ne može da pređe distancu veću od 440 kilometara, a sa 162.817 evra koliko košta, dosta će uticati na nečiji budžet.

 

*Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Najskuplji član "British motorsa"

Terenac iz Britanije, "Range rover TD6" svojim modernim izgledom predstavlja jedan od najlepših terenaca današnjice. Sa 3.000 kubika i 258 konjskih snaga, predstavlja jednu izuzetno moćnu mašinu. Budući vlasnik ovog "lepotana" biće dužan da izdvoji 138.000 evra.

*Foto: Predrag Dedijer / RAS Srbija

Najslađe za kraj

Poslednji, ali ne i najeftiniji svakako. Automobil čija se vrednost kreće oko 300.000 evra je veličanstveni "Ferrari 488 Spyder". On je zauzeo svoje mesto na prostoru Beogradskog sajma, ali nije na prodaju. U ovoj moćnoj italijasnkoj mašini čuči V8 motor od 3.902 kubika, a pokreće ga astronomskih 670 konjskih snaga. Od 0-100 stiže za samo 3 sekundi, međutim na vožnju će morati da sačeka dok ovaj primerak ne bude našao svog vlasnika.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top