Na čelu sa profesorom Dejanom Radenkovićem i profesorom Srbislavom Kneževićem, Srpski pankreasni klub, pokrenuo je Humanitarno udruženje „Marinko Madžgalj“, koje će za cilj imati prikupljanje sredstava za edukaciju zdravstvenih radnika, kao i podizanje svesti o raku pankreasa i značaju prevencije i rane dijagnostike.

Read more...

Pesnik, pripovedač, dramski pisac i slikar, Đura Jakšić rođen je u Banatu, u Srpskoj Crnji 27. jula 1832. godine, u svešteničkoj porodici. Pravo ime bilo mu je Georgije. Studirao je slikarstvo u Pešti i Beču, izvesno vreme živeo u Vojvodini, a kao dvadesetpetogodišnjak je prešao u Beograd, i u Srbiji ostao do smrti.

Read more...

Ako ste devedesetih živeli u provinciji, imali ste sreće ako bi neki film stigao u vaše bioskope. Zapravo, imali ste sreće ako je vaš grad uopšte imao bioskop.

Read more...

Nikola Simić čuveni srpski glumac preminuo je 9. novembra 2014. u 80. godini. Rođen je u Beogradu u pekarskoj porodici, a u gimnaziji je glumio u dramskoj sekciji. Diplomirao je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu.

Read more...

Pesma koja će ugreati vašu dušu u hladnom novembru!

Read more...

Ko je zaista bio prvi srpski kralj? Saznajte to i još mnogo više u našem tekstu posvećenom malo poznatim činjenicama iz srpske istorije! Kada se prvi put u istoriji pominje srpsko ime i, možda još bitnije, gde?

Read more...

Pokrenuta je kampanja prikupljanja novca na Internetu, kojim bi se pomoglo snimanje igrano-edukativnog filma o knezu Lazaru Hrebeljanoviću.

Read more...
Scroll to top