Monolog nemačke nobelovke Herte Miler u ponedeljak uveče u ispunjenoj sali Jugoslovenskog dramskog pozoriša razbesneo je publiku koja je u znak protesta napustila salu. Uvažena i glavna gošća Sajma knjiga skandaloznim izjavama, u kojima je pravdala NATO bombardovanje, optuživala Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu za rat na Kosovu i Metohiji i u Bosni, bacila je neprihvatljivu ideološku senku na beogradski praznik pisane reči.

Read more...

Osamdesetih godina prošlog veka Jugoslaviju je definitivno obeležio "Novi talas" i bendovi koji su tih godina žarili i palili. Autori su se pesmama obračunavali sa svetom, i često su stvarali stihove sa socijalnom tematikom. Ta vrsta muzike budila je bunt mladih.

Read more...

Smrt mlade glumice koja se dogodila na današnji dan pre 3 godine, u teškoj saobraćajnoj nesreći, potresla je ceo Balkan.

Read more...

Da je svako dao po dinar na maestralne role koje je odigrao Miodrag Petrović Čkalja, on ne bi umro u bedi. Kao da se uloge nisu brojale, kao da se osmesi svih onih koji su nastali kao reakcija na njegovu glumu nisu računali. 

Read more...

Reči Nadežde Petrović slavne slikarke ostaće upamćene u istoriji našeg naroda, a svaka Srpkinja bi trebala da ih poštuje i pamti.

Read more...

Reditelj Uroš Stojanović (44), autor filma "Čarlston za Ognjenku", preminuo je prošle noći u Los Anđelesu gde je živeo poslednjih godina.

Read more...
Scroll to top