Legendarna britanska rok grupa Rolingstonsi danas će posle 11 godina objaviti novi studijski album "Blue and Lonesome", u kojem se vraća korenima bluz muzike. "To je omaž našim omiljenim umetnicima, koji su nas podstakli da sami sviramo", rekao je lider benda Mik Džeger predstavljajući album.

Velikani roka su saopštili da su album snimili za tri dana, bez dodatnih nasnimavanja u studiju u Londonu. Na dve od 12 pesama svira i gitarista Erik Klepton, takodje poznat po svojim bluz muzičkim korenima.

 

Stonsi su u početku svoje karijere svirali obrade hitova Džimija Rida, Vilija Diksona, Litl Voltera i drugih američkih crnih muzičara. Posle je grupa razvila sopstveni stil s autorskim pesmama Mika Džegera i Kita Ričardsa. Njihova muzika se nikad nije previše udaljila od bluza, a od 1969. su se trijumfalno vratili hard roku zasnovanom na bluzu, krenuvši na američku turneju na kojoj su označeni kao "najveći rokenrol bend na svetu". 

Njihove pesme "(I Can't Get No) Satisfaction", "Jumpin' Jack Flash" i "Brown Sugar" smatraju se svojevrsnim himnama rokenrola. Poslednji studijski album "A Bigger Bang" izdali su 2005. godine.

 

(beta.rs)

Scroll to top