BalkansPress

Dobro došli!

Reditelj Uroš Stojanović (44), autor filma "Čarlston za Ognjenku", preminuo je prošle noći u Los Anđelesu gde je živeo poslednjih godina.

 

Uroš je sin našeg slavnog glumca Feđe Stojanovića, a nakon uspešnog filmskog prvenca "Čarlston za Ognjenku" (2008), odlučio je da živi u Americi. Prema nezvaničnim saznanjima, Stojanović je najverovatnije preminuo od posledica infarkta.

Feđa Stojanović

*Feđa Stojanović, Foto: Zoran Ilić

Uroš je bio reditelj. Njegovo najveće delo makar kada je reč o srpskoj kinematografiji je film "Čarlston za Ognjenku" koji je režirao 2008. godine. Nakon velikog uspeha ukazala se prilika da svoje znanje prikaže i van granica Srbije. Dobio je ponudu da otputuje u Holivud i tamo nastavi karijeru.

Uroš Stojanović

*Uroš Stojanović, Foto: Nenad Kojadinović

Potpisao je uloge sa tamošnjom producentskom kućom i radio na filmu "El indio". Njegov uspeh je prepoznat u Americi i već nekoliko godina je radio na filmskim ostvarenjima u toj zemlji. Često su ga nazivali i umetnikom bez granica jer je to svojim radom i pokazao. Ipak, smrt ga je sprečila u daljoj nameri i usavršavanju karijere.

Uroš je rođen 1973. godine, a poslednje vreme je živeo u Los Anđelesu

Scroll to top