Slavni glumac preminuo je u 49. godini života 9. februara ove godine.

Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. u 49. godini života, nakon teške bolesti.

 

Danas, 20. marta obeležava se 40 dana od smrti našeg slavnog glumca. Na Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana pre početka pomena u crkvi zatekli smo Nebojšinu nevenčanu suprugu Milicu Šćepanović, koja je na Nebojšinom grobu ostavila jednu kalu.

*Foto: Marko Jovanović

*Foto: Marko Jovanović

Nakon toga, Milica se uputila u crkvu Svetog Nikole na Novom groblju u kojoj je dat pomen slavnom glumcu.

"Moj stariji brat i učitelj zauvek, umro si na isti dan kad i moj otac": Bebanove suze i smeh za Glogovcem koji nas je napustio.

 

Od Nebojšinih kolega pomenu prisustvuju Nikola Đuričko, Vojin Ćetković, Dragan Mićanović, Srdan Golubović...

*Foto: Marko Jovanović / Vojin Ćetković

*Foto: Marko Jovanović / Nikola Đuričko sa suprugom

*Foto: Marko Jovanović / Sinovi Nebojše Glogovca i prva supruga Mina

 

*Foto: Marko Jovanović / Sinovi Nebojše Glogovca, supruga Milica, Nebojšina sestra i majka

*Foto: Marko Jovanović / Supruga Milica, Nebojšina sestra i majka

*Foto: Marko Jovanović / Supruga Milica, Nebojšina sestra i majka

*Foto: Marko Jovanović / Miloš, sin Nebojše Glogovca, i prva supruga Mina

*Foto: Marko Jovanović

Podsetimo, za vest da je Nebojša teško bolestan javnost je saznala 30. januara 2018. godine.

Kako nam je tada rečeno, Nebojšino stanje bilo je ozbiljno, a slavni glumac početkom januara posetio je i jednu bolnicu u Nemačkoj. Nebojši se zdravstveno stanje naglo pogoršalo poslednjih dana decembra, pred Novu godinu, a po savetu prijatelja i lekara otišao je i u Nemačku po pomoć, prvih dana tekuće godine. U bolnici u kojoj je bio urađeni su mu detaljni pregledi, ali se posle konsultacija sa lekarima ipak odlučio za povratak u Beograd.

 

Nebojša Glogovac rođen je 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo. Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

*Foto: Telegraf

Prvi film u kojem se pojavio jeste u "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago" u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

 

Nebojša je dobitnik brojnih nagrada, kao što su "Zlatna arena", nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

*Foto: Marko Jovanović

Nebojša Glogovac poslednju nagradu dobio je 30. avgusta 2017. godine, na tradicionalnom niškom Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg iragnog filma - Filmskim susretima. Nebojši je tada uručena najveća nagrada festivala, za ulogu profesora Vjeko Kralja u filmu "Ustav republike Hrvatske".

- Hvala vama, divnoj niškoj publici, koji čuvate film i džez. Meni to puno znači - rekao je Glogovac nakon primljene nagrade.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top