Milena Dravić, 78-godišnja diva jugoslovenske kinematografije, sinoć je pozdravljena petnaestominutnim ovacijama. Na njeno pojavljivanje 5.000 ljudi ustalo je i aplaudiralo, na otvaranju 65. Pula filmskog festivala, jednog od najznačajnijih filmskih festivala bivše Jugoslavije.

Legendarna i omiljena beogradska glumica Milena Dravić, nakon skoro dve decenije duge pauze, pojavila se na pulskom Filmskom fetivalu. Pula je, inače grad u kome je Milena Dravić prvi put srela svog supruga Dragana, pa za nju kako je rekla i zbog toga ima poseban značaj.

U autentičnom ambijentu Pulske Arene, Milena Dravić se našla kao specijalni gost festivala. A povod je bilo predstavljanje monogrtafije o njenom životu i karijeri, koje je upriličio Srpski kulturni centar u Puli.

 

- Očarana sam - ponavljala je Milena Dravić pod svetlima Arene, prenose hrvatski mediji.

Bilo je i veoma dirljivih i emocijama nabijenih susreta žitelja Pule i legendarne glumice. Za nju je organizovao prijem zamenik pulskog gradonačelnika Robert Cvek.

Inače, prvi film koji je publika videla na ovogodišnjem tradicionalnom Filmskom festivalu je debitantsko ostvarenje Barbare Vekarić - "Aleksi".

PROČITAJTE: Susret Đokovića i kraljevske porodice: O čemu je teniser pričao sa Kejt Midlton i princom Vilijamom? (VIDEO)

Reč je o srpsko-hrvatskoj koprodukciji u kojem, između ostalih igraju i Neda Arnerić i Aljoša Vučković, a jedan od koproducenata je i Gordan Kičić.

Kako je izgledao baš taj 15-minutni aplauz legendarnoj glumici, ovekovečeno je i na društvenoj mreži Instagram. Uz komentar "Toliko o tome", a šta je autor želeo da kaže upravo s tim komentarom sami protumačite, ma da je svima odveć jasno...

(BalkansPress / Espreso.rs)

Scroll to top