Postoje ljubavi koje su vanvremenske, ljubavi koje su dokaz rečenice koju svi izgovaraju pri stupanju u brak, ljubavi za ceo život. Takva je bila ljubav Milene Dravić i Dragana Nikolića.

Venčali su se poslednjih dana decembra 1971. godine, ali, nažalost, posle 45 godina braka rastavila ih je Gagina smrt. Međutim, samo fizički, jer takve ljubavi su večne, ne završavaju se nikad.

 

Upoznali su se na snimanju filma "Horoskop" 1969. godine. Milena je već tada uživala veliku popularnost, bila je jedna od najvećih zvezda Jugoslavije, a Gagi je to bio tek četvrti film.

PROČITAJTE: DRAMATIČNA ISPOVEST MILENE DRAVIĆ: "Ponizili su mog Dragana"

*Dragan Nikolić i Milena Dravić u "Obraz uz obraz", Printskrin: YouTube/yugosound

- Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću - govorio je Nikolić.

Snimali su u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića „Kako su se volele dve budale“.

PROČITAJTE: Milena Dravić se udavala tri puta, a on je bio njen prvi suprug: "Ona je bila i ostala moja najveća ljubav!" (FOTO)

*Monografija Milene Dravić, Foto: A. Nalbantjan

- U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo - prisećala se Milena.

Seka Sablić im je bila kuma.

 

- Na putu do Opštine pridružila nam se Seka. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići. Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo - opisala je Milena dan njihovog venčanja.

*Seka Sablić bila im je kuma, Foto: Tanjug

Seka se nedavno prisetila tog trenutka.

- Dragan i ja smo bili kao brat i sestra. Kad mi je rekao da se "smuvao" s Milenom, ja sam mu samo rekla: "Nemoj da me lažeš". Milena je bila zvezda, mada je za njega ubrzo postala njegova Milena - rekla je na promociji monografije o njenoj kumi.

Da su stvoreni jedno za drugo, odmah se videlo u šou-programu „Obraz uz obraz“, kojim su sedamdesetih osvojili srca svih nas.

*Milena i Gaga bili su 45 godina u braku, Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Zoran Žestić

Sledeći zajednički projekat bio je jugoslovenski šou program "Obraz uz Obraz" koji je bio emitovan od 1972-1974 godine, u kom su Milena i Gaga činili voditeljski par, program je bio zabavnog karaktera, puno muzike i skečeva, u kom su se njih dvoje odlično snašli.

Sledeći zajednički projekat bila je jugoslevenska hit serija "Povratak otpisanih" koja je snimljena 1977 godine. Uloga Prleta donela mu je neopisivu slavu stare Juge, i postao je miljenik cele bivše države, a Milena Dravić bila je u ulozi Julijane Lule Mitričević.

 

Dragan Gaga Nikolić preminuo je prošle godine 11. marta, ostavivši prazninu u šmekerskom, umetničkom i glumačkom univerzumu koju niko neće popuniti. U jednom od poslednjih intervjua Gaga je ogoljeno govorio i o svom životu sa Milenom Dravić. Dragan i Milena su decenijama istrajavali u svojoj ljubavi, a Gaga je otkrio i tajnu:

- Uvek moraju da postoje tolerancija i razumevanje, pa onda sve ostalo. Za brak koji traje duže od 30 godina, može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Smatram da je najlakše nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se. Ponekad i mala svađa može da osveži dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi, samo što ja nisam to pokazivao. Što se nekih svađa tiče, Milena je uvek bila glasnija, ali je i brže praštala.

(BalkansPress / telegraf.rs)

Scroll to top