BalkansPress

Dobro došli!

Ameri krive Srbe za stradanje, kako kažu, nekoliko stotina hiljada Hrvata. I ranije su nas u filmovima predstavljali u potpuno negativnom kontekstu, ali ovoga puta su baš preterali.

U američkoj seriji “Škorpion”, koju u proseku prati 15 miliona gledalaca, Srbi se optužuju za neverovatan genocid nad Hrvatima. Scenaristi su u “Kuba libre”, drugoj epizodi drugog ciklusa serije, preuveličali ono što su načuli o poslednjem ratu na prostoru bivše Jugoslavije.

*Hrvatica: Izabela Miko kao Sonja Balašević

- FBI me poslao u Hrvatsku da uzmem izjave svedoka za Tribunal za genocid protiv Miloševićevih ljudi koji su ubili stotine hiljada mojih ljudi, uključujući i moje roditelje - govori glumica Izabela Miko u ulozi Sonje Balašević koja se zalaže da se 24 srpska zločinca uhvate i pred sudom u Hagu odgovaraju što su zverski ubijali i nedužne žene i decu.

 

 

Srbe u Americi naljutila je ova dosad za nas najveća antireklama u kinematografiji, iako su u brojnim holivudskim ostvarenjima Srbi predstavljeni kao negativci.

*Fotografija: Svedočanstvo nemilih događaja u Hrvatskoj

U filmu “U zemlji krvi i meda” Andželine Žoli svi ratni zločinci su Srbi, a nijedna civilna žrtva nije srpska, dok se film “Hunting Party” sa Ričardom Girom zasniva na poteri za Radovanom Karadžićem.

Osim kao ratni zločinci i ubice, Srbi su u Holivudu predstavljeni kao lopovi i pokvarenjaci.

(Blic.rs)

Scroll to top