BalkansPress

Dobro došli!

BEOGRAD - Slavni srpski violinista Nemanja Radulović večeras je ponovo nastupio na Kolarcu i oduševio publiku, koja je dupke ispunila salu.

Foto: Milica Jeremić

*Foto: Milica Jeremić

Uoči velikog gostovanja Beogradske filharmonije i violiniste Nemanje Radulovića u Moskvi, pod dirigentskom palicom Danijela Rajskina, muzičari su u Beogradu nastupili i sinoć, 2. septembra.

 

 

Tako je beogradska publika prva imala priliku da čuje program koji će nekoliko dana kasnije biti izveden u impresivnoj Sali „Čajkovski“, na koncertu kojim se otvara koncertna sezona čuvene Moskovske filharmonije.

Za gostovanje u muzičkoj prestonici sveta Beogradska filharmonija pripremio je slovenski repertoar koji započeo „Fantazijom na srpske teme“, Nikolaja Rimskog-Korsakova, a krunisao Simfonijom br. 9 „Iz novog sveta“, Antonjina Dvoržaka.

Violinistički superstar, Nemanja Radulović, interpretirao je i jedno od najpopularnijih dela pisanih za ovaj instrument, Koncert za violinu i orkestar, Arama Hačaturijana.

 

Publika je koncert ispratila ovacijam, a Radulovića je nekoliko puta vraćala na bis. Zanimljivo je da je Nemanja Radulović na samom početku koncerta imao mali peh.

Od siline sviranja, pukla mu je žica na violini, pa mu je maestro, prva violina Filharmonije, odmah dao svoju violonu. Nemanja je nastavio da svira, a publika je to nagradila osmesima i burnim aplauzima.

Nemanja Radulović nestrpljivo očekuje predstojeće koncerte sa Filharmonijom u Beogradu, kao i svoj debi u Moskvi.

"Izuzetno me raduju ovi nastupi budući da je na repertoaru Hačaturijanov koncert koji je vrlo virtuozan i vatren, a sa druge strane krajnje liričan. Ta muzika me uvek inspiriše na poseban način", kaže Nemanja, čijom je harizmom oduševljen dirigent Danijel Rajskin.

"Sarađujem sa ovim neverovatnim umetnikom prvi put i posebno je uzbudljivo što ćemo nastupiti pred dve različite publike.

Koncert Beogradske filharmonije u Moskvi ujedno je i otvaranje koncertne sezone Moskovske filharmonije što za nas predstavlja veliki izazov ali i težak zadatak", kaže Rajskin.

 

(Kurir.rs)

Scroll to top