Ranko Goranović je magistar defektologije, a poznat je po ulozi Gedže u TV i pozorišnom serijalu „Kursadžije“. Punih 19 godina je radio u Vodovodu, a onda dobio otkaz. Sada raznosi pice.

Jedan od omiljenih likova iz poznatog TV serijala i predstave „Kursadžije“, čuveni Gedža, ima zvanje magistra defektologije.

 

PROČITAJTE: NESTALI Dragan i Svetlana Zolnaić BRAČNI PAR IZ SUBOTICE: Porodica moli za pomoć, TROJE DECE I BRAT OČAJNI

Ranko danas

*Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija Ranko danas

Ali, svojim poslom se nikada nije bavio. Zaljubljenik u glumu, talentovani Ranko proveo je 30 godina na sceni, a malo je onih koji znaju da je čitavih 19 godina radio u Vodovodu. Sada su ga životne okolnosti naterale da se zaposli u jednoj piceriji u Zemunu.

 

- Izgubio sam posao posle 19 godina staža u Vodovodu, tako da sada trenutno radim ovde gde ste me našli - rekao je čuveni Gedža, koji nije želeo previše da ulazi u detalje situacije u kojoj se našao.

*Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija

- Desilo mi se ono što se desilo i oko 51% građana u Srbiji koji preživljavaju. To su otkazi i pripremanje za ulazak u Evropu - iskren je Ranko, koji ističe da i pored novog posla nikada nije prestao da se bavi glumom.

 

Kao Gedža, bio je prepoznatljiv po brkovima i šajkači, ali kada pokuca na vrata svojih mušterija, one ga, kaže, uopšte ne prepoznaju, iako su ga rado gledali i svakodnevno se smejali Gedžinim šaljivim opaskama.

*Foto: Petar Dimitrijević / RAS Srbija

- U januaru 2017. godine napunio sam 30 godina staža na sceni! Radim emisiju „Maturanti”, a „Kursadžije” sam napustio davno i nisam radio sa njima dugo. Posle „Kursadžija” nastali su „Maturanti” - kaže Ranko Goranović za „Blic”, i dodaje da je sa Sašom Pantićem, tvorcem čuvenih „Kursadžija”, u dobrim odnosima.

- Okej sam ja sa svima, nemam nikakvih problema. Posao je posao, sa svima sam u dobrim odnosima. Sarađujemo korektno, solidno i precizno. Ne ljubakamo se, naravno, muškarci smo, ali u dobrim smo odnosima - šaljivo će Gedža.

Rankova velika želja je da se zaposli u školi kao profesor psihologije, a za „Blic“ otkriva da kroz posao dostavljača pica može videti kakvi su ljudi koji mu otvaraju ulazna vrata.

- Meni je ovo zabavno, super mi je. Znate, kada mi otvore vrata, ja kao psiholog odmah mogu da procenim da li je čovek stipsa ili nije. Bacim pogled iza njega, na izgled stana, i bude mi sve jasno. Meni je zanimljivo da se i ovako bavim psihologijom - kaže za „Blic” čuveni Gedža.

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top