Njihova ljubav je bila nešto posebno, naši glumci živeli su u pravoj idili skoro pet decenija, a onda se dogodilo nešto strašno.

Branka Petrić i Bekim Fehmiju su živeli nestvaran život...

 

- Prošli smo i blistave i strašne trenutke, ali ono što je konstanta, kao sidro, bila je naša ljubav. I ona je, bez ikakve patetike, ostala do kraja našeg života. A imali smo bure i oluje, potonuća i uzdignuća, na kraju ne znam neki brak koji tako dugo traje, skoro pedeset godina- izjavila je jednom prilikom Branka koja iz braka sa njim ima dva sina Uliksa i Hedona.

Branka Petrić

*Branka Petrić, Foto: P. Dimitrijević

Ipak, jedan pucanj iz pištolja je sve promenio. Bekim je presudio sebi 2010. godine kada se ubio u porodičnom stanu u Beogradu.

- Tih posednjih dana Bekim je bio isti i ništa nije nagoveštavalo da je tragedija na pomolu. Dan ranije igrala sam predstavu "Tako je moralo biti" u kojoj glavni lik sebi život oduzima hicem iz pištolja. Kakve li ironije!- dodala je Branka.

Stravičan detalj zatekao ju je kada se vratila od frizera nakon što ga je dozivala po celom stanu.

- Na kraju sam ušla u radnu sobu u kojoj je kućna biblioteka i računar. Bekim je ležao na otomanu boje višnje sasvim prekriven belim čaršavom. "Ma vidi kakva mi je frizura", govorila sam dok sam prilazila ležaju, čekajući kao i uvek njegov komentar, ali odgovora nije bilo. Čak sam ga u čudu pitala zašto je tu legao i još se pokrio po glavi. Na stočić pokraj računara stavio je ličnu kartu, oružni list i oproštajno pismo naslovljeno na mene, sinove i njegovu braću. Mislim da se pokrio čaršavom da odmah ne doživim šok i da se ne zaprljaju zidovi. Kakva estetika smrti. O svemu je vodio računa- ispričala je Branka jednom prilikom opisujući kakav je čovek Bekim bio i u tom najtežem trenutku.

(Blic.rs)

Scroll to top