BalkansPress

Dobro došli!

Poznata jugoslovenska glumica važi za jednu od najlepših na ovim prostorima, ali i šire.

Sanja Vejnović, popularna filmska, pozorišna i televizijska glumica, na listi korisnika filmske veb stranice IMDB proglašena je za jednu od najlepših svetskih glumica starijih od 40 godina, piše Srbija Danas.

 

Domaća publika Sanju je upamtila kao Anđu iz filma "Banović Strahinja" snimljenog 1981. godine, i kao Čehinjicu Ruženjku iz filma "Varljivo leto" iz 1984. godine.

Zahvaljujući svom talentu, ali i prefinjenoj lepoti, Sanja je odlično dočarala lik Anđelije, a mnogi ne znaju da je Anđi u ovom ostvarenju glas zapravo pozajmila glumica Danica Maksimović.

Poznatu glumicu poslednjih godina imali smo priliku da gledamo u serijama "Zabranjena ljubav", "Ponos Ratkajevih", "Urota", "Larin izbor" i "Kud puklo da puklo", a pored glume bavi se i produkcijom.

Sanja Vejnović u seriji

*SANJA VEJNOVIĆ U SERIJI "KUD PUKLO DA PUKLO" • PULSONLINE ARHIVA / RAS SRBIJA

Sanja se 2015. godine razvela od supruga Gorana Mećave posle 30 godina braka. Njih dvoje upoznali su se 1984. na Zlatiboru na filmskom setu, a odlučili su da se venčaju nakon samo tri meseca veze.

Kako se tada pisalo, u braku im dugo nisu cvetale ruže, a Sanja je još 2005. godine pričala kako je suprugu oprostila prevaru koja je za nju bila jako bolno iskustvo. Tada je rekla da to nikad više ne želi da proživi, ali 2010. ona i Goran imali su veliku krizu u braku kad je on imao aferu s Vedranom Cetinom, sekretaricom u Državnom inspektoratu. Sanja mu je oprostila i sve je izgledalo idilično, ali dve godine kasnije ona je navodno imala aferu s bivšim hokejašem Hrvojem Šupihom Kvaternikom.

 

- Ništa nije za osudu, ništa nije tako strašno. Sve je to ljudski i svašta se dogodi. Nije sve onako kako izgleda - objasnila je Sanja tada za hrvatskle medije. Ona sa bivšim suprugom Goranom Mećavom ima dvoje dece - sina Andreja i ćerku Martu.

Sanja je tokom godina promenila imidž, a smeđu kosu je zamenila plavom i evo kako danas izgleda:

(BalkansPress / PulsOnline)

Scroll to top