BalkansPress

Dobro došli!

Nenad Jezdić naš poznati glumac, ovih dana je posetio fabriku "TONDACH" u Kanjiži, a to je bio i povod za kraći razgovor sa istaknutim glumcem, i to na temu cilja njegove posete i utiscima koje nosi sa sobom.

„Moje poznanstvo, koje je u međuvremenu preraslo i u iskreno prijateljstvo sa ljudima iz Kanjiže započelo je početkom ovog veka. Tada se fabrika još zvala Potisje Kanjiža. Više puta sam već izjavio da život glumca u našem okruženju previše liči na onu basnu o cvrčku i mravu, pa sam odlučio da joj nekako preradim sam kraj koji je, kao što znate, tragičan za sve do tada vrlo simpatičnog cvrčka", započinje Jezdić.

 

"Rešio sam, dakle, da stvar uzmem u svoje ruke te počeh da gradim porodičnu kuću u selu Zabrdica kod mog rodnog Valjeva. Pošto mi je kuća projektovana u stilu tradicionalne srpske kuće, logično rešenje je bilo da je pokrijem valovitim crepom, tada se on zvao Meridial. On se više ne proizvodi u Kanjiži. Sada je njegova alternativa sa poboljšanim karakteristikama i manjim utroškom po kvadratu crep Mediteran Plus", otkriva svoj plan poznati glumac i dodaje da je bio, ali da je i sada zadovoljan kvalitetom i samim izgledom crepa jer je jednostavno dobio ono što je tražio i očekivao.

 

"Međutim, postoji tu jedan detalj koji će me trajno opredeliti za saradnju sa sada već Tondachom. Iako sebe ne smatram potpunom tehničkom neznalicom i antitalentom, pomoć koju sam od njih dobio u savetima, proračunima a zatim i u nadzoru nad pravilnim izvođenjem smatram nekom nesvakidašnjom pojavom u našem poslovnom svetu", objašnjava Jezdić.

 

Tondach tu podršku pruža svima i ona je potpuno besplatna, kako bi svim svojim kupcima olakšali izbor. Tako, zahvaljujući ovoj pomoći svi mogu da se upoznaju sa značajem i potrebom za postavljanjem krovne folije, izradu ventilacije krova, sistema za zaštitu od nevremena, zaštite od lavine snega sa krova i mnogih drugih bitnih elemenata koji čine da jedan krovni sistem pravilno funkcioniše, bude dugotrajan, estetski savršeno kompletan i konačno izuzetno energetski efikasan, tj. štedljiv.

"Kada smo već kod energetske efikasnosti, u ovoj trećoj fazi gradnje moje destilerije primenio sam Wienerberge-rove termo blokove koje neću morati još dodatno da izolujem pošto svojim karakteristikama u svemu zadovoljavaju propisane zahteve u pogledu toplotne provodljivosti. A kao što rekoh, gradim u planinskom kraju, na jednoj čuki gde vazda duva, a kad ne pada onda veje", navodi Jezdić.

 

Da bi se zahvalio ljudima iz ove kompanije, poznati glumac je snimio i kratki dokumentarni film koji pokušava da predstavi sve ono kroz šta prolazi onaj koji u početku samo mašta, pa razmišlja, odlučuje, a zatim počne i završi proces gradnje.

Svaka građevina i njeno stvaranje je jedno novo i sasvim lično poglavlje u svačijem životu, pa je tako i u slučaju Nenada Jezdića. Za njega, kako kaže, to poglavlje nema kraja.

(BalkansPress / www.tondach.com)

Scroll to top