Naše javne ličnosti istupivši u medije sa detaljima bolesti mogu pomoći mnogima koji prolaze kroz slično, a možda nisu svesni da boluju. A kada su u pitanju oboljenja koje imaju milioni širom sveta, neretko otvoreno pričaju o svemu onome sa čime su se susretali zbog zdravstvenih problema.

Pogledajte u galeriji sa čime su se poznati susretali tokom godina.

 

Jelena Rozga

Hrvatska pevačica je otvoreno pričala o problemu sa štitnom žlezdom, sa kojom se muči već više od deceniju i zbog iste je na hormonskoj terapiji.

*Foto: D. Milenković / RAS Srbija

Sofija Rajović

Voditeljka i glumica od 2015. godine vodi borbu sa insulinskom rezistencijom, zbog kog se jednom prilikom za nešto više od tri nedelje ugojila čak 12 kilograma, a pije lekove ne bi li sprečila da oboli od dijabetesa tipa 2.

*Foto: Milan Ilic / RAS Srbija

 

Goca Tržan

Za razliku od Sofije, Tržanova već ima dijabetes, a to je jedan od razloga što ne može da zatrudni prirodnim putem, te odavno odlazi na vantelesnu oplodnju.

*Foto: D. Briza / RAS Srbija

Nađa Higl

Sportistkinji je dijagnostikovan ulcerozni colitis, bolest debelog creva, koja je neizlečiva i zbog koje je znala da odlazi u toalet i 30 puta dvevno, te da za nedelju dana izgubi 10 kilograma

*Foto: Aleksandar Baclija / RAS Srbija

 

Bora Đorđević

Legendarni roker godinama boluje od astme, a u maju ove godine hospitalizovan je zbog napada koji mu ozbiljno ugrožavaju zdravstvenu situaciju.

*Foto: Milorad Milanković / RAS Srbija

Lepa Brena

Folk zvezda se već pet godina u više navrata suočavala sa trombozom, a dešavalo se da joj ruka poptuno poplavi, dok lekari savetuju da ista može biti jako opasna, naročito ako se vraća.

*Foto: Privatna arhiva

 

Ivana Peters

Pevačica grupe "Negativ" pre dve godine doživela je infarkt jer se, kako je jednom prilikom priznala, lečila sama od zdravstvenih problema koji su je zadesili, da bi potom preživela još jedan srčani udar.

*Foto: Vesna Lalić / RAS Srbija

Romana Panić

Pop zvezda otkrila je nedavno da je razmatrala da oduzme sebi život kada je čula da boluje od dijabetesa, ali je vremenom naučila da se bori sa istim.

*Foto: romana_panic / Instagram

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top