Dragomir Bojanić Gidra, naš proslavljeni glumac, godinama je uveseljavao gledaoce pored malih ekrana. Bolje rečeno, i dalje ih uveseljava, iako nije među živima već 24 godine.

 Mnoge njegove uloge protkane su detaljima o ženama. Voleo je Daru, Helgu, Liliku i sve one su se lomile oko njegovog srca. Međutim, ono što je bio na platnu, nikada nije bio u pravom životu.

 

Neizmerno je voleo samo jednu ženu i njoj posvetio život. Zaljubljen u svoju ženu Liljanu Kontić, odlučio je da je zaprosi. Godine 1966. su se venčali. Četiri godine kasnije su dobili ćerku Jelenu. O načinu na koji je dočekao suprugu sa ćerkom ispred porodilišta, pričao je tada ceo Beograd.

*Foto: Printscreen YT

Gidra ju je iz milošte zvao Ljalja. Zanimljivo je da, koliko su se voleli, toliko su se i svađali. Njihovi sukobi bili su kao urnebesne komedije. Zanimljivo je da su se dva puta venčavali i isto toliko i razvodili.

 

"Nisam verovao da mogu da budem tako “upecan”. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu. Nosi nas zajednički vetar, a Ljalja trepti nada mnom. Za porodicu je izuzetno važan fluid koji nas spaja" pričao je svojevremeno Gidra, koga su žena i ćerka često pratile na snimanjima kako ne bi bio usamljen.

*Foto: Printscreen

(BlkansPress / Blic.rs)

Scroll to top