Ćerka čuvenog Voje Brajovića, Iskra Brajović, izrevoltirana novopečenim idealima lepote koji sve više uzimaju maha u Srbiji, zapitala se gde smo to pogrešili i šta se to desilo za samo nekoliko decenija da je pojam ženske atraktivnosti potpuno izvetoperen.

Ona je svojom nadahnutom i iskrenom objavom na društvenoj mreži Fejsbuk pokrenula čitavu lavinu komentara i polemika, a nije želela da osudi pojedince, već čitavu industriju lepote i trendove na kojima se uporno potencira.

"Svete, gde smo pogrešili? Gledam estetiku lepih žena pre nekoliko decenija, i ovo sad. Ne, ne može me niko ubediti da je ovo sad lepo. Nije.

Ali mi je još žalosnije što kad mi iskoče takve slike na instagramu, neminovno pročitam i komentare "lepoticeee... sexyyyy... predivnaaa" i onda mi bude strašnije jer shvatim da je to izgleda merilo lepote današnjice.

 

Sklonila sam oči damama levo jer to ne treba da bude ničija lična prozivka. A damama desno nisam sklonila ništa. Njih je zadovoljstvo videti i imenovati. Fransoa Hardi i Brižit Bardo, obe u mladim danima. Predah za oči", istakla je Iskra.

skrini prijatelji i pratioci uglavnom su bili saglasni u tome da je prirodna lepota nešto što će, bez obzira na sve, uvek biti na ceni i da je nikada neće zaseniti estetski zahvati.

*Foto: Vladimir Šporčić

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top