BalkansPress

Dobro došli!

Glumica je pre 15 godina rešila da slavu i svetla reflektora zameni onim drugim, za mnoge nevidljivim svetlom. Ona se pre 14 godina okrenula duhovnom životu i posvetila se Bogu.

Hrvatska glumica se 2004. pozdravila sa svakodnevnim životom zvezde i otišla u manastir. Ova vest je pre 15 godina šokirala javnost. Skoro deceniju i po je sestra u manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili. Otišla je u svet bosonogih karmelićanki i svoj život posvetila Bogu.

Edita Majić

*Edita Majić

Jedna je od sestara koja ne izlazi iz manastira, nema grejanje u sobi, toplu vodu, spava u ćelijama na ležajima od slame, a veći deo godine provodi u postu i molitvi. Njena majka Jadranka je tek u septembru ove godine progovorila o sudbini svoje ćerke i otkrila  detalj - da je odlučila da ode u pustinju i da živi kao pustinjakinja.

 

- Već dugi niz godina ona je osećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mestu, nenaseljenom i u samoći- ispričala je Jadranka za HRT.

Scroll to top