I dok je većina sa srpske estrade novac zarađen po kafanama, nastupima, svadbama potrošil, neki su uložili u nekretnine.

PROČITAJTE: ZNAMO GA KAO VODITELJA "KONTRAVIZIJE" Evo s kim je Lav Pajkić u vezi i nećete moći da poverujete (FOTO)

*Foto: Printscreen / Youtube

Pored beogradskih biznismena, najskuplju i najlepšu kuću u Beogradu poseduju zvezda folk muzike Vera Matović. Nekoliko decenija pevačke karijere koje su iza nje pevačica je uložila u svoj novi dom, predratnu vilu u blizini groba Josipa Broza Tita na Dedinju.

 

Vera je kuću dugo merkala i, kako se priča, za nju je iskeširala čak tri miliona evra. 

"Ja sam za sve što imam prolila i krv i znoj", rekla je jednom prilikom pevačica.

*Foto: Printscreen / Youtube

Vera Matović je decenijama sakupljala slike, uglavnom srpskih slikara iz 20. veka, a izdvajaju se dela Save Šumanovića, Uroša Predića i Paje Jovanovića.

I iako pevačica nije volela da javno govori o svojoj kolekciji, godinama se pričalo da Verina zbirka vredi milione evra.

   

"Za kuću kao iz bajke, trebalo je odvojiti mnogo novca, tako da je jedino rešenje bila prodaja zbirke slika. A postoji još jedan razlog: pre nekoliko godina opljačkana je njena kuća na Zlatiboru, pa iako tu nije držala slike, shvatila je da joj u ovim godinama ne treba takav stres. A lopovi kuću sa Dedinja ne mogu da odnesu", rekao je pre izvesnog vremena za beogradske medije izvor blizak pevačici.

*Foto: Dragan Kadić

PROČITAJTE: NECA IZ "SREĆNIH LJUDI" JE BIO OMILJENO TELEVIZIJSKO DETE, A ONDA JE NESTAO: Evo kako danas izgleda i čime se bavi!

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top