BalkansPress

Dobro došli!

Glumac ima 71 godinu, a ono što je zadržao jesu vedrina i njegov prepoznatljivi osmeh.

Aljoša Vučković svojevremeno je važio za jednog od najvećih zavodnika, glmio je u više od sedamdeset filmova i TV serija među kojima su najpoznatije "Povratak otpisanih", "Moj rođak sa sela", "Profesionalac", "Sivi dom"...

Najviše se proslavio ulogom u legendarnoj seriji "Bolji život", u kojoj je igrao šarmantnog doktora Ivu Lukšića. Međutim, Aljoša za sebe nikada nije govorio da je svestan da je zavodnik, kako su ga žene već gledale.

 

- Ne znam šta je prevagnulo. Nisam zgodan. Zgodan je Robert De Niro, Antonio Banderas, Alen Delon. To su lepi muškarci, ja nisam među njima. Možda imam šarm. Možda je to i zaljubljenost žena u likove koje igram. Ne znam šta im se sviđa, ali škakljivo je o tome govoriti, jer teren je to na kojem se možete okliznuti istog trenutka. Ne volim objašnjavati sebe, bio bih najsrećniji kad bismo se zaustavili na tome da su me žene volele - skroman je bio Aljoša u izjavi na ovu temu, pre 5 godina.

Aljoša sada ima 71 godinu i izgleda potpuno neprepoznatljivo.

*Foto: ATA Images

 

Aljošu smo zatekli na jednom događaju u beogradkom "Klubu književnika", a iako se likom promenio, vedrina i širok osmeh i dalje su tu.

*Foto: ATA Images

Aljoša Vučković uvek je bio skroman, kada je govorio o sebi. Kako je rekao, spadao je u "inertne i neambiciozne" glumce, jer nikada nije jurio za ulogama. Javljao se onda kada su ga reditelji zvali, ali nikada nikoga nije vukao za rukav. Značajne uloge koje je imao, kako je rekao, "dobio je na prvu". Znao je da su te uloge pre njega nuđene njegovim kolegama, ali mu to nije nikada smetalo.

- Osim uloge Ferata u "Vilom mestu". Režirao je Joakim Marušić i rekao je da ima ulogu u kojoj vidi samo mene - rekao je jednom prilikom Aljoša.

  

Kako je rekao na pitanje o penziji, više nije u godinama u kojima može da prihvati bilo šta.

- Ja mislim da sam dovoljno uradio. Mogu još, ali nisam ni u godinama ni u poziciji da prihvatam bilo šta. Ne treba mi. Mislim da nije ni preskromno ni bahato to što sada tražim neki svoj mir. Kada me neko pozove, odem. I dalje sve radim maksimalno profesionalno. Trudim se da to ne bude tek odrađeno i u tome uspevam - kazao je Aljoša Vučković "Niškim Vestima".

Aljoša Vučković preživeo je privatnu dramu, pošto je njegova ćerka bila na odvikavanju od narkotika.

*Foto: Printskrin / Youtube / TV Kopernikus

- Ono što mogu da kažem jeste to da moja ćerka nije u zatvoru, već na lečenju zatvorenog tipa. Mislim da bi svi ljudi trebalo da puste pojedince i njihove najbliže da svoje probleme rešavaju sami i onako kako najbolje umeju - jednom prilikom je vrlo kratko rekao Vučković na tu temu.

Scroll to top