Provalnici su čak znali da Sašina kćerka Aleksandra neće biti u kući te noći i da slavi rođendan.

Nepoznati lopovi upali su preksinoć u vilu Saše Popovića na Bežanijskoj kosi i ukrali sef sa 10 satova vrednih više od 100.000 evra. Pljačkaši su odneli i manju količinu nakita, kao i važnu dokumentaciju vlasnika "Granda" koja se nalazila u kasi. Policija traga za razbojnicima koji su na spektakularan način upali u kuću sa obližnjeg košarkaškog terena, a veruje se da bi to mogao biti neko sa estrade, blizak Popoviću.

 

Pljačkaši su nedeljama pratili ovu porodicu, jer su znali da u vreme provale niko neće biti tu, čak su imali i informaciju da je njihova kćerka Aleksandra proslavljala 19. rođendan.

- Sumnja se da je Popovića tipovao neko iz njegovog bliskog okruženja, možda čak i prijatelj sa estrade. Znali su tačno kada oni nisu kod kuće, kako da uđu u dvorište, a da se zaobiđu obezbeđenje, alarm i kamere, kao i gde je sef i šta se nalazi u njemu. Baš zbog toga, operativci policije ispitaće više javnih ličnosti koje su u kontaktu s Popovićem. Takođe, pregledaće se sve kamere sa okolnih kuća koje mogu da pomognu u otkrivanju ove pljačke - kaže izvor iz istrage.

- Saša je u četvrtak bio u Hrvatskoj, u Opatiji, gde ima kuću, a njegova žena Suzana je veći deo dana bila na snimanju nove emisije kod Lee Kiš na Grand televiziji. Sin Danijel radio je u Grandu, dok je kćerka slavila s društvom - kaže izvor iz istrage.

*Foto: Telegraf

Razbojnici su znali da ne mogu da uđu preko glavnog ulaza jer se tu nalazi portir i taj deo dvorišta je obezbeđen i pokriven kamerama. Međutim, veruje se da su oni u kuću upali s druge strane, gde se nalaze fudbalski teren, kao i prostor za vežbanje.

Pretpostavlja se da su razbojnici poneli i merdevine.

 

- S obzirom na to da je zid sa te strane visok više od četiri metra, veruje se da su lopovi prislonili merdevine, preskočili zid i žičanu ogradu, pa kroz dvorište upali u Popovićevu kuću - dodaje izvor.

Policija veruje da su ovi profesionalci znali svaki njihov korak.

- Pošto je iz vile ukraden samo sef, očigledno je da su znali gde se nalazi, kao i šta je u njemu. Pored 10 skupocenih satova i nešto porodičnog nakita, tu su bili i razni važni dokumenti - ugovori "Grand" produkcije, ugovori osiguranja i slično. Čak nisu pokušavali da otvore sef, nego su ga iščupali iz zida i odneli - otkriva izvor.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top