BalkansPress

Dobro došli!

Tatjana Vojtehovski već decenijama važi za jednu od najhrabrijih novinarki u Srbiji budući da njene emisije izazivaju velike kontroverze i pokreću važna pitanja.

Sve to ima svoju cenu, a Tatjana ističe da se nikada ne pita da li je cenu svega toga preskupo platila.

 

- Živimo u društvu u koje smatra da, ako je neko javna ličnost i ima indeks prepoznatljivosti, svako ima pravo da bez ikakve odgovornosti kaže šta hoće, ne mareći da li je to istina. U društvu u kom je postalo najnormalnije da vam neko preti batinama ili smrću zbog posla kojim se bavite. Ali nisam jedina, ni usamljena sa takvim primerima - priznaje Tatjana, a zatim dodaje kako se nosi sa pretnjama.

- Kad neko preti da će vas polomiti od batina, unakaziti ili ubiti, to svakako ne spada u najprijatnije trenutke u životu. Svako dalje promatranje toga, van prijave nadležnim organima i obraćanja institucijama, može da vas odvede u stanje u koje se, najblaže rečeno, može nazvati uznemirenošću. Toga se čuvam i ne dozvoljavam da mi poremeti normalno funkcionisanje. Dobijete, naravno, i dobronamerne savete. Uglavnom: "Pazi na sebe". Priznajem da ne znam šta to tačno znači. Da se osvrćem dok hodam ulicom? Da ne hodam ulicom? - zapitala se voditeljka.

(BalkansPress / Pulsonline.rs)

Scroll to top