Bolest protiv koje se bori Marina Tucaković šokirala je i zabrinula veliki deo estrade, a možda ponajviše njenu dugogodišnju prijateljicu i saradnicu Cecu Ražnatović, koja je samo zbog tekstopisca nedavno posetila svoj omiljeni manastir Rajinovac.

Folk pevačica je od monaha Rajinovca, koji inače redovno posećuje već godinama, tražila da se čitaju molitve za Marinino zdravlje. Ona je zbog toga dva dana provela u ovoj svetinji koja se nalazi u Begaljici pored Grocke.

 

- Ceca ide često u Rajinovac, ne samo za velike verske praznike, već kad god oseti potrebu za tim. Ovo mesto otkrio joj je njen duhovnik, arhimandrit Stefan Šarić, koji je prošle godine postavljen za starešinu Hrama Svetog Save. Ceci prija mir koji nalazi na ovom mestu, kao i razgovori sa monahinjama, a to se nije promenilo ni otkad je njen duhovnik premešten na drugu dužnost. Kad god ima neki problem ili nedoumicu, ili kad prosto poželi da se osami i da pobegne od pritiska javnosti, ona dolazi u manastir - otkriva naš izvor, prema čijim navodima je Ražnatovićeva, čim je saznala da je Marina teško bolesna, počela da se moli.

*Foto: Luka Šarac

- Ona je odmah popričala sa svojim duhovnikom Stefanom, koji se takođe pomolio za Marinino zdravlje. Pošto je Ceca grcala u suzama, govoreći da joj Marina mnogo znači i kao prijatelj i kao osoba koja je mnogo učinila za njenu karijeru, on ju je smirio rekavši da je sve u Božjim rukama, ali da molitva veoma pomaže i da treba ponovo da poseti Rajinovac, pogotovo zato što se u njemu nalazi čuvena ikona Bogorodice, koja je mnogim vernicima pomogla dok su se lečili.

 

Kao i obično, pevačica je poslušala svog duhovnika i zaputila se u Grocku, gde su monahinje očitale molitve za zdravlje njene prijateljice. Ona je dugo pričala sa njima, poverivši im koliko joj znači najveća hitmejkerka na estradi.

*Foto: Filip Plavčić / Damir Dervišagić

- Ceca se tokom boravka u Rajinovcu prisećala svih detalja njihovog druženja i saradnje, koja traje punih 25 godina. Sve je počelo od pesme „Kukavica“, posle koje ništa u Cecinoj karijeri nije bilo isto. Ona je i pre bila popularna, ali Marinine pesme dovele su je na sam vrh, na kojem je ostala do danas.

Menjala je kompozitore, ali tekstopisca nikada. Jednostavno, njih dve su na istim talasnim dužinama, nikada ništa nisu krile jedna od druge, pa je tako Ceca i ubedila Marinu da hitno ode kod lekara kada joj je pozlilo, nakon čega je ustanovljeno da boluje od opake bolesti - naveo je naš sagovornik i dodao da je folkerka sve vreme u kontaktu sa Marinom i njenim suprugom Aleksandrom Futom Radulovićem, koji ju je prošle nedelje otpratio na imunoterapiju u nemački grad Ulm.

*Foto: Damir Dervišagić

Podsetimo, Marina Tucaković u februaru je smeštena na Institut za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, gde je i operisana, nakon čega joj je preporučen nastavak lečenja u Nemačkoj. Tucakovićeva je prilikom odlaska fotografisana na Aerodromu „Nikola Tesla“, gde joj je pozlilo.

 

(BalkansPress / VIP)

Scroll to top