BalkansPress

Dobro došli!

U Ginekološko-akušerskoj klinici KCS-a u Višegradskoj u nedelju uveče se odigrala prava drama kada je naš slavni rukometaš i nekadašnji reprezentativac uleteo u kliniku, gde se njegova verenica Ivana Nikolić, rođaka pevačice Marije Šerifović, prevremeno porodila u 22. nedelji.

Jovanović je vikao i besneo, porodilje i lekari su bili preplašeni, a drama je okončana tek kada je u porodilište došla Šerifovićeva, koja je u bliskim porodičnim vezama sa Nikolićevom. Naime, Verica Šerifović, Marijina majka, bila je udata za Ivaninog oca, sa kojim je, bez obzira na razvod, ostala u dobrom odnosu. Pored toga, Ivanin brat Saša napisao je brojne hitove za Mariju.

Kako saznajemo, buduća mama je počela da se porađa u 22. nedelji trudnoće, i to najverovatnije zbog stresa, jer je nedavno izgubila oca, čuvenog kompozitora Miću Nikolića.

 

Ivana je na svet donela živu bebu, tešku 600 grama, koja je u teškom stanju. Kako tvrde lekari, Jovanović se na klinici pojavio potpuno izbezumljen.

- Dok se njegova verenica porađala, on je došao ispred vrata klinike, koja se zaključavaju u 10 sati uveče, i pokušao da ih razvali. Vikao je, besneo i krivio lekare zbog prevremenog porođaja. Njegova supruga prethodno je primljena na kliniku iz druge zdravstvene ustanove, gde je ležala zbog komplikacija koje su nastupile u trudnoći. Primili su je dežurni lekari, koji su je pregledali i ustanovili da je porođaj već počeo. Poslali su je hitno u porodilište - pričaju lekari iz Višegradske  za "Alo!".

Ivana Nikolic i Nedeljko Jovanovic

*Ivana Nikolic i Nedeljko Jovanovic, Foto: E stock

Prema njihovim rečima, takve situacije su za ljude uvek veoma stresne i ceo tim naših lekara ima razumevanja uvek, ali ponašanje bebinog oca je bilo zastrašujuće za medicinsko osoblje, ali i za sve ostale pacijentkinje koje su ga čule.

Preki sportisti - Nedeljko Jovanović nije jedini sportista preke naravi. I Aleksandar Šapić, vaterpolista, pre tri godine „larmao“ u Dečjoj klinici u Tiršovoj. Prema objavljenim informacijama, Šapić je u martu 2015. u Tiršovu odveo svog sina, koji je dobio fras zbog temperature i bio zbrinut u ambulanti te klinike, pa poslat na Institut za majku i dete. Šapića je, prema sopstvenom priznanju, nagnalo da viče i svašta izgovori medicinskoj sestri jer je ona „tri puta tražila da se sagne i priča joj kroz šalterski otvor“, rekavši da mu u suprotnom neće primiti dete. Potom je reagovalo obezbeđenje.

- Kada nije mogao da uđe u zgradu na glavna vrata, on je našao sporedni ulaz i sa još nekoliko žena ušao u kliniku. Tražio je svoju verenicu po odeljenjima, vikao, šutirao vrata i probudio pacijentkinje, koje su tada već spavale. Potom se popeo u porodilište, koje je na trećem spratu, gde civilima nije dozvoljen ulaz, i s vrata počeo da viče. U tom trenutku samo jedna vrata su ga delila od žene koja se u tom momentu porađala - navodi naš izvor i dodaje da je vikao da su mu lekari ubili dete.

 

Kako on dodaje, koleginica mu je opisala da je pobesneli rukometaš bio u takvom stanju da niko nije mogao da ga zaustavi, kao i da je čak krenuo ka zaposlenoj u porodilištu.

- Dok je sve to trajalo, njegova verenica se porodila. Odmah su pozvani pedijatri i neonatolozi. Tada je otac već bio ispred klinike, gde se skupilo desetak ljudi, a na kliniku je puštena samo Marija Šerifović - navodi naš izvor i dodaje da je pevačica bila vrlo pribrana i da je uspela da smiri čitavu situaciju, jer, da nije bilo nje, ko zna šta bi se dogodilo.

Podsećamo, Nedeljko Jovanović sa Marijom Konstantinović ima ćerku, četvorogodišnju Milu, a sa Ivanom je čekao prvo dete.

Pokušali smo da čujemo komentar slavnog rukometaša, kako bi proverio informacije, ali on se do zaključenja ovog broja nije javljao na telefon.

Dr Aleksandar Stefanović, direktor GAK "Višegradska", odbio je juče da komentariše slučaj, a isto su uradili i u Kliničkom centru Srbije.

Prema poslednjim informacijama, poznati rukometaš je pokušao da se izvini za svoje ponašanje u noći kada se njegova verenica porađala.

Scroll to top